Este incendiu la Cernobal! Nivelul radiatiilor creste in timp ce flacarile parjolesc totul in cale

Autor: S.B. Editor: Silviu Bunea
Actualizat: 26 sep 2020, 15:10

Europa intreaga sta cu ochii pe Ucraina, iar serviciile de urgenta din tara vecina sunt in alerta.

Poate parea incredibil cum, la aproape 30 de ani de la dezastrul nuclear, sa se mai poata vorbi despre un pericol provenit din zona centralei. Cristopher Busby, secretarul stiintific al Comisiei Europene pe riscurile radiatiilor, a explicat procesul, in timpul incendiilor de vegetatie din zona Cernobil, de acum doua luni.

Ministrul ucrainean pentru Situatii de Urgenta a calmat populatia, declarand ca radiatiile inregistrate la acest incendiu nu calatoresc mai mult de 2 kilometri de la locul in care sunt re-suspendate.

Dealtfel, si harta cu nivelul radiatiilor, actualizat in timp real de catre Inspectoratul nuclear de stat din Ucraina, arata, astazi, ca nu exista valori periculoase in zona centralei nucleare de la Cernobil. Informatia a fost confirmata si de specialistii nostri.

Informatiile despre incendiul din Ucraina au ajuns repede si in nord-estul tarii noastre. Sfaturile specialistilor sunt cat se poate de stricte in cazul unor situatii de necesitate:

"In primul rand, sa va adapostiti.

Daca aveti timp, pregatiti un pachet pentru o eventuala evacuare, nu se stie niciodata care este gradul de expunere. ”

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

##VIDEO140515##

In prezent, in Ucraina, echipaje de urgenta intervin, atat la sol, cat si in aer, ca sa stinga focul si sa elimine orice eventual

pericol radioactiv. 110 hectare de padure sunt in flacari, dupa ce pompierii au reusit sa elimine 4 din cele 6 focare.

 


În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.