Poftiti la inghetata raw-vegan! Iata cum se prepara un desert de vara, racoritor, fara calorii

Autor: S.B. Editor: Silviu Bunea
Actualizat: 26 sep 2020, 14:45

Acesta este un deliciu care nu pune in pericol silueta domnisoarelor.

Vara lui 2015 cere neaparat un desert rece ca gheata, colorat, suta la suta natural, fara strop de zahar sau alte prafuri nesanatoase si  plin de vitamine. Pe scurt: inghetata raw-vegana.

„Sunt 3 pasi. O sa facem un blat, o crema si o glazura din ciresele acestea. Putem sa ne jucam cu ele destul de mult. Pentru blat, avem nevoie de fulgi de ovaz, caise, merisoare, smochine, curmale si putina apa”,

a spus Stefan Nita, bucatar raw-wegan.

Povestea dulce a tortului de inghetata vegana incepe cu blatul. Pentru blat avem nevoie de fulgi de ovaz, punem 150 de grame de ovaz, 50 de grame de caise,  50 de grame de merisoare, care dau gustul putin acrisor. Mai adaugam 100 de grame de curmale si 50 de grame de smochine. Peste toate se adauga putina apa si se incepe mixarea.

Din multimea de seminte, fructe uscate si fulgi de ovaz obtinem o pasta consistenta, dar cremoasa, care se asterne intr-o tava rotunda. Se intinde frumos pe fundul tavii.  Apoi, tava cu blatul  merge la rece pentru a se intari cat de cat. Intre timp, povestea inghetatei continua cu prima crema, unde vedete sunt bananele.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

In

blenderul de mare viteza se pun 6-7 banane, 2 linguri de unt de cocos, o lingura de miere, o pastaie de vanilie, 100 de grame de caju si un strop de sare, tocmai pentru a potenta gustul dulce natural. Se obtine o crema densa, dar fina, care se asterne peste blatul deja inghetat.

Pentru a avea si mai multa savoare, peste crema se adauga cirese proaspete. Decorat cu fructele  dulci si rosii, desertul se pune  in congelator.

Pentru ca  preparatul sa fie invaluit intr-o aroma dulce-acrisoara, se pregateste  o glazura   din  cirese. Bunatatile se mixeaza  iar pasta fina obtinuta se asterne peste tortul  deja pregatit. Pe langa gustul unic si aromele naturale, inghetata raw-vegana are  si alte beneficii.

Pentru a va impresiona si mai mult  invitatii, presarati  fulgi de cocos si goji pe farfurie, in jurul tortului.

##VIDEO140559##