Vara lui 2015 cere neaparat un desert rece ca gheata, colorat, suta la suta natural, fara strop de zahar sau alte prafuri nesanatoase si plin de vitamine. Pe scurt: inghetata raw-vegana.
„Sunt 3 pasi. O sa facem un blat, o crema si o glazura din ciresele acestea. Putem sa ne jucam cu ele destul de mult. Pentru blat, avem nevoie de fulgi de ovaz, caise, merisoare, smochine, curmale si putina apa”,
Povestea dulce a tortului de inghetata vegana incepe cu blatul. Pentru blat avem nevoie de fulgi de ovaz, punem 150 de grame de ovaz, 50 de grame de caise, 50 de grame de merisoare, care dau gustul putin acrisor. Mai adaugam 100 de grame de curmale si 50 de grame de smochine. Peste toate se adauga putina apa si se incepe mixarea.
Din multimea de seminte, fructe uscate si fulgi de ovaz obtinem o pasta consistenta, dar cremoasa, care se asterne intr-o tava rotunda. Se intinde frumos pe fundul tavii. Apoi, tava cu blatul merge la rece pentru a se intari cat de cat. Intre timp, povestea inghetatei continua cu prima crema, unde vedete sunt bananele.
Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta
In
blenderul de mare viteza se pun 6-7 banane, 2 linguri de unt de cocos, o lingura de miere, o pastaie de vanilie, 100 de grame de caju si un strop de sare, tocmai pentru a potenta gustul dulce natural. Se obtine o crema densa, dar fina, care se asterne peste blatul deja inghetat.Pentru a avea si mai multa savoare, peste crema se adauga cirese proaspete. Decorat cu fructele dulci si rosii, desertul se pune in congelator.
Pentru ca preparatul sa fie invaluit intr-o aroma dulce-acrisoara, se pregateste o glazura din cirese. Bunatatile se mixeaza iar pasta fina obtinuta se asterne peste tortul deja pregatit. Pe langa gustul unic si aromele naturale, inghetata raw-vegana are si alte beneficii.Pentru a va impresiona si mai mult invitatii, presarati fulgi de cocos si goji pe farfurie, in jurul tortului.
##VIDEO140559##