Grecii au decis! Au votat impotriva masurilor impuse de creditorii internationali

Autor: A.M. Editor: Adelina Minulescu
Actualizat: 26 sep 2020, 13:55

Imediat dupa ce au aflat rezultatul, mii de greci au sarbatorit in centrul Atenei. In schimb, liderii europeni au criticat rezultatul votului, iar ministrul elen de Finante a demisionat.

Mii de greci au s-au strans in piata Syntagma din centrul Atenei pentru a celebra respingerea planului creditorilor. Toti au cantat intr-un glas „ei nu vor castiga niciodata”.

Bomba zilei a venit abia azi dimineata, cand ministerul grec de Finante, Yannis Varoufakis si-a anuntat demisia. El anuntase ieri ca va face acest gest daca rezultatul referendumului va fi „DA”, insa, a explicat pe retelele de socializare de ce s-a retras din functie.

Varoufakis precizeaza ca a fost instiintat ca unii oficiali europeni ar prefera ca el sa nu mai faca parte din echipa de negociatori. El mai spune ca accepta dezgustul creditorilor cu mandrie.

In tot acest timp, unul dintre sectoarele importante ale economiei Greciei, turismul, este primul afectat de ultimele evenimente.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Ce

se va intampla de acum incolo in Grecia este greu de anticipat. Cert este ca marti va fi un summit al statelor din zona euro. Insa oficialii europeni anunta ca masurile dificile si reformele sunt inevitabile pentru insanatosirea Greciei. O echipa de negociatori eleni a plecat deja la Bruxelles pentru a pregati o noua eventuala runda de discutii cu reprezentantii creditorilor internationali. Multi dintre liderii europeni critica rezultatul referendumului, despre care spun ca este cel mai rau scenariu pentru economie.