Centrul Atenei, scena unor lupte violente intre manifestanti si fortele de ordine!

Autor: A.M. Editor: Adelina Minulescu
Actualizat: 27 feb 2017, 09:56

Nu crede in noul plan de austeritate, dar isi asuma responsabilitatea lui pentru a evita dezastrul.

Autoritatile elene se asteptau la un nou val de violente in ziua in care Parlamentul urma sa voteze noul plan de salvare a Greciei. Statia de metrou din piata Sintagma a fost inchisa inca de dimineata. Dar asta nu i-a impiedicat pe greci sa se adune in centrul Atenei. Violentele au inceput la lasarea serii.

Ciocnirile dintre fortele de ordine si sutele de tineri s-au mutat in fata Parlamentului, pe masura ce se apropia miezul noptii, cand era programat votul care urma sa decida soarta Greciei.

Totul parea un camp de lupta, in care s-au dat batalii crancene. Masinile au fost distruse si incendiate, bancomatele sparte si vitrinele mai multor magazine devastate. Peste tot erau numai flacari iar manifestantii n-aveau de gand sa se retraga.

Intre timp, in Parlament, s-a anuntat rezultatul votului si premierul Tsipras si-a precizat pozitia in fata parlamentarilor: „Recunosc faptul ca masurile negociate sunt dure, nu sunt de acord cu ele si o spun deschis ca nu cred ca vor ajuta economia Greciei, dar, in acelasi timp, spun ca trebuie sa le implementam.

Aceasta este diferenta intre noi.”

Grecii nu sunt de acord, insa, cu aceste masuri, asa cum arata si votul de la referendumul de dumica trecuta. Au fost cele mai dure lupte de strada din Grecia in ultimii doi ani.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Ieri, Grecia a fost paralizata de

grevele din sistemul bugetar, dar si de protestele care, in multe locuri, au devenit violente.
Planul de masuri negociat de Tsipras la Bruxelles a fost adoptat cu 229 de voturi pentru si 64 impotriva. Aproximativ 40 de parlamentari ai partidului lui Tsipras au votat impotriva, dar premierul elen a primit sprijinul opozitiei. Printre masurile aprobate azi-noapte sunt cresterea TVA pentru alimente si restaurante, eliminarea scutirii la TVA pentru insulele grecesti, cresterea impozitului pe profit si a varstei de pensionare.
Astazi, Eurogroup-ul urmeaza sa se intalneasca pentru a deschide negocierile de urgenta pentru alocarea unei transe de 7 miliarde de euro, pe care Grecia trebuie sa o returneze la sfarsitul lunii iulie catre Banca Centrala Europeana.

 

Taguri:

Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.