Detalii socante ale cazului Eleonora Zugun, fetita pe care toata Europa o numea „fiica diavolului!”

Autor: A.M. Editor: Adelina Minulescu
Actualizat: 27 feb 2017, 09:59

La zeci de ani dupa fenomenele misterioase care au ingrozit Europa, amintirea Eleonorei Zugun, numita de ziarele din toata Europa „fiica diavolului”, continua sa-i sperie pe localnicii din satul botosanean Talpa.

Dar sa nu credeti ca fenomenele inexplicabile din jurul fetitei i-au infiorat doar pe taranii nestiutori din zona. Fetita a fost dusa pe la tot felul de preoti si internata la ospiciu.

Totusi, pana la urma, in viata ei s-a ivit o raza de soare. O contesa austriaca a luat-o cu ea la Viena incercand sa gaseasca un leac pentru   suferintele micutei.

Eleonora a fost examinata de mai multi oameni de stiinta atat in capitala Austriei, cat si la Londra.

Nimeni nu a reusit sa gaseasca o explicatie stiintifica. Marturiile celor care au investigat-o sunt cutremuratoare. Se vorbeste nu numai despre miscarea inexplicabila a unor obiecte, cat si despre muscaturile si zgarieturile de pe trupul fetei.

Marturiile oamenilor de stiinta din epoca sunt cutremuratoare. Englezul Harry Price, unul dintre cei mai importanti cercetatori ai vremii in domeniul paranormalului, i-a adus o jucarie din portelan Eleonorei, dar aceasta s-a spart inexplicabil fara sa o atinga cineva.
Mai mult, un cutit de taiat hartie asezat pe masa a  zburat peste capul cercetatorului.


Nici in zilele noastre oamenii de stiinta nu au o explicatie.

Pana si in laborator, unde totul, pana la ultimul detaliu, era controlat de cercetatori, fenomenele misterioase au continuat. Eleonora a fost  filmata in prezenta unei comisii care o constatat ca fata putea misca obiecte cu puterea mintii, iar pe trupul ei apareau inexplicabil stigmate- zgarieturi si muscaturi. Chiar si ziarele engleze au scris despre ea, „Sunday Mail” numind-o „Fata posedata de diavol”.
Singura explicatie pe care au reusit sa o obtina de la fetita a fost ca Diavolul e de vina pentru tot ce i se intampla.

Manifestarile stranii au incetat la fel de brusc cum au inceput cand fetita a devenit femeie. S-a intors in Romania, unde s-a angajat intr-un atelier de croitorie din Bucuresti.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

A

trait pana la 82 de ani, dar secretul demonilor care au chinuit-o l-a luat cu ea in mormant. Daca in ce priveste cazul infricosator al Eleonorei, psihologii  nu au gasit o explicatie, stiu insa de ce aceasta poveste continua sa fascineze oamenii si dupa atatea zeci de ani.