E jale pe campurile din apropiere de Galati din cauza caniculei

Autor: A.M. Editor: Adelina Minulescu
Actualizat: 27 feb 2017, 10:13

Soarele nu mai are pic de mila, parjoleste tot, spre disperarea oamenilor care se uita cu lacrimi in ochi cum toate culturile le-au fost distruse.

Pamantul a crapat din cauza arsitei, iar plantele mor din cauza secetei.E jale pe campurile din  apropiere de  Galati. Nu a mai  plouat de peste o luna, iar  culturile se usuca vazand cu ochii. Porumbul inca mai este verde, insa, taranii cred ca nu va mai dura mult pana cand si acesta  va fi rapus de seceta.

Nici in gradini, soarele nu a fost mai iertator. Daca in alti ani, doamna Maria isi umplea camara cu sucuri de rosii si conserve de zarzavaturi, acum femeia nu are legume in curte, nici pentru o ciorba.

Seceta i-a distrus gradina.

Din pacate, situatia este le fel in mai toate gospodariile. Oamenilor nu le-a mai ramas decat sa se roage la Dumnezeu sa ploua, ca sa mai salveze cate ceva din culturi.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Astazi, vremea se va

mentine calduroasa in cea mai mare parte a tarii, iar meteorologii au emis un cod galben de canicula  pentru mai multe judete.Temperaturile maxime vor atinge frecvent 35-37 de grade si, izolat, 38 de grade. Maine,  va fi si mai cald, in sapte judete din tara se va instala codul portocaliu de canicula ceea ce inseamna ca temperaturile  se vor situa in jurul valorii de 38 de grade.