Cele mai mari greşeli în alegerea florilor pentru nuntă

Editor: Silviu Bunea Autor: S.B.
Actualizat: 26 sep 2020, 02:30

Atunci când îţi planifici nunta, trebuie să ai grijă de absolut toate detaliile, ca să fii sigură că în ziua cea mare va fi totul exact aşa cum ai visat. Dacă nu vrei să fii dezamăgită, iată câteva lucruri de care să ţii cont atunci când vine vorba de buchetul tău şi de decoraţiunile florale.

Buchetul asupra căreia te vei decide trebuie să fie în ton cu tema şi culorile nunţii, să se potrivească cu înălţimea ta, cu coafura pe care o vei avea, cu rochia şi cu bijuteriile pe care le vei purta în ziua cea mare. De exemplu, dacă nu eşti foarte înaltă însă ai un decolteu frumos, care trebuie să iasă în evidenţă, este recomandat să alegi un buchet mic sau mediu.

Dacă nu ştii de unde să începi să cauţi idei pentru flori, cele mai bune surse de inspiraţie sunt blogurile despre nunţi şi reţeaua Pinterest. Alocă-ţi timp să te uiţi pe cât mai multe poze, hotărăşte-te asupra a ceea ce îţi place şi ce nu, salvează pozele şi trimite-le floristului.

Prioritizează discuţia cu floristul, să fie printre primele, pentru a-ţi face o idee asupra costurilor reale şi a ajusta bugetul corespunzător.

În plus, foarte multe flori vor veni din diferite colţuri ale lumii, e nevoie de cel puţin o lună la dispoziţie pentru a da comanda. Specialiştii de la Floria te pot ajuta cu mai multe detalii pe această temă, pentru a te asigura că iese totul perfect.

Nu te fixa asupra unor flori, alege şi unele de rezervă, deoarece este posibil ca primele tale opţiuni să nu fie disponibile în perioada în care te vei căsători.

Nu face presupuneri legate de preţurile florilor. Unele flori sunt mai scumpe însă mai voluminoase, acoperind mai mult spaţiu, ajungându-se într-un final la un buget asemănător cu cel al florilor mai mici, dar care ar fi necesare într-un volum mai mare.

Nu alege o singură culoare: să ai şi rochia de mireasă, şi florile la fel, deoarece rezultatul va fi monoton. Acelaşi lucru este valabil şi pentru buchetele domnişoarelor de onoare.

Florile trebuie să fie folosite pentru a scoate în evidenţă rochia, nu să se camufleze.

Ia în considerare programul după care se va desfăşura nunta. Dacă vei avea ceremonia religioasă foarte devreme sau pe o plajă, în timpul celor mai călduroase luni ale anului, ia în considerare şi faptul că florile trebuie să reziste până seara, când e petrecerea.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Încearcă să vezi privirea de ansamblu, cum va arăta “tabloul” final.

De exemplu, dacă alegi să faci nunta într-un loc cu peisaj superb, nu acoperi geamurile cu flori. Nu alege buchete supradimensionate pentru mese, de care să nu se vadă oaspeţii între ei.

Nu alege flori puternic mirositoare, este o idee bună doar în teorie. În practică, ai toate şansele să stârneşti reacţii alergice invitaţilor.

Nu alege un buchet mult prea mare şi greoi. Acesta te va eclipsa şi va fi şi foarte greu să-l plimbi dintr-o parte în alta în timpul zilei.

Dacă vei alege un pachet mai mare de servicii de la un singur furnizor, care să-ţi asigure şi buchetul de flori, aranjamentele florale, lumânările etc, preţul final va scădea considerabil.

Foto credit