Se repeta tragedia din Apuseni? Sunt cautari disperate, in 11 judete, dupa ce un pilot, cu tot cu planor, a disparut in munti

Autor: A.M. Editor: Adelina Minulescu
Actualizat: 27 feb 2017, 10:57

De azi de dimineata, atat din aer, cat si de la sol, sute de oameni il cauta, insa nici urma de el. Ba mai mult, informatiile contradictorii si apelurile false la 112 ii pun in si mai mare dificultate pe anchetatori.

Mircea Craciun s-a urcat la mansa planorului ieri, la orele pranzului, pe aerodromul din Ghimbav, iar la scurt timp, a ramas fara semnal la telefonul mobilul. De atunci, nimic nu s-a mai stiut de el.

La aproape 3 ore de cand nimeni nu a mai primit un semn de viata de la pilot, seful aerodromului a raportat incidentul. Aproape de ora 10 noaptea, Romatsa i-a alertat pe cei de la ISU. 

Era insa mult prea intuneric pentru inceperea cautarilor. Dar, chiar si pe lumina, autoritatile au bajbait ore in sir.

Abia a doua zi, colegii, vanatorii de munte si anchetatorii au inceput cautarile, dar si sa puna cap la cap indiciile care au conturat si prima ipoteza: pilotul s-a prabusit in munti.

Iar la scurt timp, alti ciobani ar fi auzit un vuiet si o bufnitura, ca si cum ceva ar fi cazut peste brazii din padure.

Apoi, o liniste sinistra s-a asternut.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Au fost cautari impresionante, desfasurate pe suprafata a 11 judete. Salvatorii le-au luat si la picior, dar si pe calea aerului.

Trei avioane si cinci elicoptere, inclusiv cele ale MAPN-ului, s-au ridicat deasupra muntilor, in speranta ca vor gasi macar o ramasita din planor. Azi, la 24 de ore de cand a disparut, un telefon dat la 112, de o femeie, anunta ca pilotul a fost gasit mort.

E greu de spus ce s-a intamplat deasupra muntilor: daca a fost vorba despre o aterizare fortata, ca urmare a unei defectiuni sau un accident.

Mircea Craciun era unul cei mai experimentati piloti, cu peste 3 mii de ore la activ, iar drept dovada va ramane recordul pe care a reusit sa-l doboare cu cel mai lung zbor al sau, de 700 de kilometri. Ba mai mult, barbatul se pregatea sa plece la un concurs in Germania.