Uite care sunt nebanuitele motive pentru care iti este mereu foame!

Autor: A.M. Editor: Adelina Minulescu
Actualizat: 25 sep 2020, 19:40

Daca nu esti insarcinata sau la inceputul menopauzei, dar mananci foarte des, trebuie sa te intrebi care sunt motivele pentru care nu te poti abtine de la mancarea nesanatoasa, relateaza The Huffington Post.

„Foamea este nevoia fiziologica de calorii, apa si sare. Dieta, hormonii,emotiile sunt printre factorii care ne declanseaza apetitul.”, a spus expertul in nutritie, Maggie Moon. Daca iti este foame in exces, sanatatea ta mentala si fizica poate fi afectata. Sistemul imunitar este dat peste cap de mesele neregulate si dese.

1. Nu te hidratezi. Foamea este uneori mascata de sete.Ti se pare ca iti este foame, dar de fapt corpul tau are nevoie de lichide.

Confuzia are loc in hipotalamus partea creierului care controleaza foamea si setea. Poti preveni acest lucru hidratandu-te constant. In loc sa mananci o punga de chips, incearca sa bei un pahar mare de apa si asteapta 15 minute sa vezi daca iti revine foamea.

2. Nu te odihnesti indeajuns. Somnul este un factor important in sanatate. Daca dormi putin si agitat, doi hormoni se declanseaza si iti creaza probleme.
Grenalina hormonul responsabil pentru apetit, creste, iar leptina care iti da senzatia de satietate, scade si mananci produse cu prea multi carbohidrati. Trebuie sa dormi intre 7-8 ore pe noapte pentru a iti regla apetitul.

3. Mananci prea multi carbohidrati cu absorbtie rapida. Gogosile, produsele de patiserie si prajiturile sunt pline de carbohidrati nesanatosi si nu iti ofera senzatia de satietate. Mananca in locul lor multe fibre (alune, mere, fistic).


4. Te lupti cu stresul. Probleme de la locul de munca sau relatiile provoaca stres. Acest lucru este des intalnit, insa te face sa ai o alimentatie necorespunzatoare. Stresul iti provoaca nivele mari de adrenalina si iti deregleaza cortizolul, hormonul stresului. Iti reduce si serotonina si iti pacaleste corpul sa ii fie foame. Sunt recomandate lectiile de yoga si muzica linistitoare precum cea ambientala. Citeste continuarea pe kfetele.ro!

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

 

Taguri: