Avem doua Romanii. Una în care oamenii se spetesc muncind şi o alta în care nimeni nu se interesează de vreo slujba

Autor: S.B. Editor: Silviu Bunea
Actualizat: 15 iul 2022, 07:55

Umplu carciumile si se plang ca nu îşi găsesc serviciu, doar e mai simplu să le vină lunar o indemnizaţie de la stat.

Priviti-l pe acest barbat. Se chinuie sa plece de la carciuma din sat spre casa, dar bicicleta si picioarele nu il prea ajuta. Echilibrul a ramas undeva langa sticlele de bere golite cu sete. Pana la urma omul reuseste sa se urneasca. Nu stim insa daca a nimerit casa, dar ce mai conteaza, viata e  frumoasa atunci cand n ai nicio grija sa ti cauti de munca iar postasul iti aduce la usa ajutorul social in fiecare luna.



Nu e carciuma prin satele din Teleorman unde sa nu gasesti, ziua in amiaza mare, cel putin doi, trei musterii pusi pe distractie. Nu va ganditi ca sunt  in pauza de masa. Unii nici nu mai stiu cum e sa ai serviciu, altii habar nu au ce inseamna banul muncit. Cei mai multi traiesc din cele cateva sute de lei pe care le primesc luna de luna de la stat.


Nu mai e niciun secret ca Teleormanul e patria asistatilor social. La inceputul lunii martie, in judet erau peste 19 mii de oameni fara loc de munca. DE munca ar fi, dar tocmai in capatul celalalt al tarii, la Arad, unde patronii nu stiu cum sa si mai atraga angajatii si unde numarul somerilor abia se ridica la 5 mii.

O mie de lei pe luna, cazare si mancare ofera companiile din vestul tarii pentru doritori.

##VIDEO142659##

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”