Povestea geniul de 17 ani care adus Romaniei medalii de aur la concursurile internationale de inventica. De ce nu poate merge la facultate

Editor: Silviu Bunea Autor: S.B.
Actualizat: 27 mar 2017, 20:23

De cand se stie a fost privit ca baiatul de la tara.

Alex Glontaru, geniul de numai 17 ani, a fost admis la o prestigioasa facultate din Germania. Din pacate nu are bani sa mearga acolo. Avea numai 13 ani cand a plecat de acasa, din localitatea ialomiteana Dridu, in Bucuresti, la liceu. Cu orice pret a vrut sa isi urmeze visul, iar mama, profesoara de fizica, i-a indrumat pasii.  Ea este si cea mai emotionata atunci cand vorbeste de fiul ei.

Printre inventiile sale se numara o metoda prin care un adeziv face ca banala panza de paianjen sa fie mai puternica decat otelul. Aceasta are capacitatea sa opreasca chiar un avion in zbor si i-a adus multe premii internationale.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Geniul sau si munca fara incetare i-au adus

recunoasterea. A primit o bursa la Universitatea Jacobs din Bremen, Germania. Numai ca o parte din bani trebuie sa fie suportati si de familie.
##VIDEO142783##

 

Taguri: