Revolta fara precedent la ROMATSA! Controlorii de trafic i-au cerut directorului demisia in fata si ameninta cu greva generala

Autor: A.M. Editor: Adelina Minulescu
Actualizat: 27 feb 2017, 12:14

Seful considera protestul ilegal, iar ca sa aiba dovezi i-a filmat pe angajatii care ii scandau la usa.

De unde atata suparare si inversunare din partea controlorilor de trafic? Oamenii spun ca nu sunt de acord cu prevederile noului contract colectiv de munca pe care inca nu l-au semnat. Mai mult, sustin angajatii ROMATSA, seful institutiei nici macar nu si-a facut timp sa-i asculte. Omul prefera sa inregistreze scandalul, in speranta ca in scurt timp, protestul acestora va fi declarat ilegal.

Controlorii de trafic sunt hotarati sa mearga pana la capat cu protestul: „In mod cert, daca nu se rezolva lucrurile, vom declansa aceasta greva generala, asa cum am anuntat, iar impactul va fi catastrofal pentru ca

nu va dura 3 zile, ci este o greva generala totala."

Miercurea urmatoare, timp de doua ore, angajatii sunt hotarati sa opreasca lucrul.Angajatii au 14 revendicari pe care le solicita in noul contract colectiv de munca. Printre altele, cer si pensionarea la 55 de ani si introducerea unui articol prin care, dupa aceasta varsta, un controlor de trafic sa aiba posibilitatea sa fie trecut pe un alt post pe masura pregatirii lui.


ROMATSA nu mai a ajuns in prag de greva de mai bine de 20 de ani. In martie, controlorii de trafic au protestat, in fata ROMATSA, nemultumiti de planul de restructurare a companiei.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

 

 

Taguri: