ATI FOST AICI? Sulina, povestea unui colt de tara care te va cuceri pe loc

Autor: A.M. Editor: Adelina Minulescu
Actualizat: 24 aug 2021, 13:00

Se spune ca la Sulina nu mergi, ci esti, mai degraba, purtat de fluviu. Orasul te cucereste imediat cu vestigiile din perioada cosmopolita si istoriile din cimitirul maritim.

George Mihai si Cosmin Ciobanu au descoperit povestile acestui colt de tara si vi le impartasesc si dumneavoastra. Ati fost aici?

Pentru orice asezare de la limita dintre doua ape, asa cum e Marea si Dunarea, farul era si este foarte important. Si dintre pamant, asa cum este cel de aici, si apa. Un pamant special. Sulina a avut patru faruri si mai are inca. Toate farurile au fost in anumite etape ale istoriei si in anumite timpuri in care alt imperiu avea interes aici.

Pe ultima limba de pamant a fost construit farul si copiii stiu acum, cand ajung aici, ca au ajuns la marginea orasului, adica ei inca stiu ca pamantul orasului se termina aici.(…) Eu i-as invita la o tabara de creatie aici, datorita faptului ca sunt atatea simboluri si ca soarele rasare si apune intr-un mod cu totul si cu totul spectaculos! Strasnic. Absolut, nu poti sa ramai indiferent, chiar daca nu esti artist.

Aici rasare prima data si aici apune cel mai tarziu.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

M-am tot plimbat pe litoralul romanesc si n-am gasit nisip atat de fin, ca la Sulina.

Este o plaja, dupa cum ati vazut, foarte lata. Asta permite sa te desfasori ca lumea. Nu este nebunia de pe litoral, nu e aglomeratie, sezlong langa sezlong. Apa este relativ mica, pe 50 de metri in mare, poti sa stai relaxat pe sezlong, sa iti privesti copilul care se balaceste in apa marii. O plaja semi-virgina, am putea spune, pentru ca amenajarile nu sunt multe si oricum nu deranjeaza, sunt toate integrate asa in peisaj.

Daca sunteti in cautare de povesti cu printese si pirati, daca vreti o limba de plaja cat se poate de curata si cu nisip poate ca pe afara, daca vreti sa va bucurati si de ce ofera Delta in toata spectaculozitatea ei, Sulina e locul de venit.

 


În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.