E rascoala in toata legea intr-un sat din Moldova. Nu pentru pamant s-au ridicat bietii oameni, ci pentru viata lor

Autor: S.B. Editor: Silviu Bunea
Actualizat: 25 sep 2020, 11:00

Se tem ca uriasa antena montata pe terenul unui vecin le va scurta zilele.

Nu mai e liniste in Negulesti, de cand o companie de telefonie mobila a ridicat un stalp inalt de 40 de metri, pe care urmeaza sa monteze o antena. Oamenii se plang ca, obligati fiind sa doarma cu ea la cap, vor fi iradiati. Ba mai mult, nimeni nu le-ar fi cerut parerea.Din primavara si pana acum, satenii au facut poteca la usile autoritatilor, de la primarie si pana la Ministerul Sanatatii.

Degeaba tipa oamenii ca din gura de sarpe. Stalpul a fost ridicat pe terenul unui vecin, asadar, pe proprietate privata, si toate actele sunt in regula. De toate acestea stie si edilul. Barbatul sustine ca, anul trecut, reprezentantii firmei de telefonie mobila au batut la usa primariei sa intrebe daca, prin Consiliul Local, exita vreo bucata de pamant care sa poata fi concesionata.

Convinsi ca sanatatea le e pusa in pericol, satenii au de gand sa dea in judecata compania de telecomunicatii.

Cat despre nivelul de radiatii de care se tem, cei de la Ministerul Sanatatii inca nu s-au putut pronunta. Ca sa poata face masuratori, trebuie sa fie montata antena. Contactat, proprietarul terenului nu a vrut sa dea nicio declaratie.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

##VIDEO143176##