Sute de imigranti au dormit sub cerul liber al Budapestei sau prin galeriile de la metrou asteptand sa poata pleca spre Germania

Autor: A.M. Editor: Adelina Minulescu
Actualizat: 27 feb 2017, 13:09

Au vrut sa plece din calea razboiului si sa-si cladeasca o viata noua. Au infruntat caldura, foamea si pericolele.

Pentru unii, calatoria s-a sfarsit tragic, iar pentru cei norocosi finalul a fost fericit. Insa, pentru cei mai multi povestea este inca in desfasurare. Sute de imigranti au dormit azi-noapte sub cerul liber al Budapestei sau prin galeriile de la metrou, asteptand sa poata pleca spre Germania, destinatia finala.

Prin galeriile de metrou din Budapesta toti imigrantii mananca ce au prin bagaje sau ce primesc de la oameni si se invelesc cu lucruri aduse de voluntari.

Toti asteapta un singur lucru. Politia ungara sa le dea voie sa se imbarce in trenuri, pentru care au platit bilete.


Chiar daca toata averea lor poate sa incapa intr-un singur bagaj iar oboseala isi spune cuvantul, oamenii sunt fericiti la gandul ca ii asteapta o noua viata.

Autoritatile ungare i-au mutat aseara pe oameni in galeriile de la metrou. Au vrut sa evacueze gara, care in ultimele zile a fost supraaglomerata din cauza numarului mare de imigranti dar si sa-i fereasca pe oameni de frigul de peste noapte.

Ca sa nu-i  sperie pe cei mici, pe peroanele metroului au fost amplasate chiar si video proiectoare pe care au rulat desene animate.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Odata cu sosirea diminetii, refugiatii au fost anuntati ca vor fi mutati din oras.

Sutele de oameni vor sta in taberele special amenajate pentru ei, pana cand vor primi aprobarea sa porneasca din nou catre Germania.