Zile de TEROARE pentru sirienii stabiliti in Romania. Asteapta, cu sufletul la gura, vesti despre rudele de acasa

Autor: S.B. Editor: Silviu Bunea
Actualizat: 27 mar 2017, 20:24

Oamenii sunt disperati pentru ca nu si-au mai vazut de ani intregi familiile si nici nu au mai putut sa comunice cu ei.

Acesta este tabloul conturat de miile de imigranti. Disperarea lor a atins cote maxime. In fiecare zi, isi risca viata sa ajunga in Europa de Vest, in Rai, asa cum numesc ei tarile din Occident. Barbatul din imagini a plecat cu toata familia din ceea ce inca mai numea casa. Marea i-a luat totul, sotia si cei doi copii au murit inecati. A ramas singur pana sa ajunga la destinatie.

Ca el mai sunt multi, zeci de mii de oameni disperati fug din Siria, Irak si Afganistan.

De ce s-a ajuns aici si cat de greu este sa supravietuiesti in mijlocul razboiului ne povesteste Ziad al Massalmeh,  un sirian stabilit la Timisoara, in urma cu 35 de ani.  Viata lui departe de cei dragi a fost intotdeauna grea, dar acum, de cand a izbucnit conflictul in Siria, s-a transformat in calvar.

Barbatul face parte dintr-o familie numeroasa, cu zece copii. Fratii sai au reusit sa fuga demult in Iordania. Mama lui, in varsta de 87 de ani, a ramas singura in Daraa, orasul supranumit si „Ghetoul mortii” pentru ca aici a inceput dezastrul.

Ziad, care este astazi liderul comunitatii siriene din Timisoara, a decis ca trebuie sa faca ceva pentru semenii sai. Strange ajutoare pentru sinistrati si spera ca toata comunitatea musulmana din Romania sa-i intinda o mana de ajutor.

Sirienii din Timisoara urmeaza sa incarce un TIR cu trei tone de alimente si haine, pe care le vor transporta saptamana viitoare in tabara de refigiati din Ungaria, situata la granita cu Serbia.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

##VIDEO143432##