Branza si carnatii pot alcatui o masa delicioasa dar, cand o sa aflii din ce sunt fabricate, o sa devii vegetarian. Ce au in comun

Editor: Silviu Bunea Autor: S.B.
Actualizat: 25 sep 2020, 08:20

O ferma de mici dimensiuni din Olanda a scos pe piata, in premiera mondiala, un nou tip de branza.

Carnea de porc este, fara indoiala, delicioasa, dar putini oameni ar putea spune acelasi lucru despre laptele sau. Ferma olandeza Piggy’s Palace a scos pe piata acest produs, la pretul record de 2000 de euro pentru un kilogram, mai scumpa decat branza din lapte de magar, aparuta anul trecut.

Erik Stenink este fermierul care a inventat branza din lapte de porc, din curiozitate. El a reusit sa produca o jumatate de kilogram din aceasta branza si spune ca va produce mai multa doar pe comanda, pentru ca este nevoie de multa munca pentru prepararea ei.



Prima incercare a fost un esec. "Scroafele dau lapte o data la doua ore, timp de 30 de secunde. Din 10 litri de lapte iese un kilogram de branza si trebuie sa le mulgem timp de 40 de ore pentru asta", a declarat fermierul.

Pana acum, un singur distribuitor de branzeturi din Olanda s-a aratat dispus sa incerce noua branza.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

 

Taguri: