La vremuri noi, tot... Tsipras! Premierul demisionar la Greciei a castigat, din nou, alegerile parlamentare

Editor: Silviu Bunea Autor: S.B.
Actualizat: 25 sep 2020, 01:55

Alexis Tsipras se intoarce in biroul sau de la Guvern cu un mandat clar: vrea sa reporneasca motoarele economiei.

La scrutinul de duminica, cu o prezenta de aproximativ 60%, desi votul este obligatoriu in Grecia, Tsipras si partidul sau, Syriza, a reusit sa invinga formatiunea „Noua Democratie” si sa se claseze pe locul intai, cu un scor neasteptat de mare.

Desi a fost abandonat de proprii parlamentari dupa ce a semnat o conventie cu finantatorii internationali prin care Grecia se mai imprumuta o data, politicianul revine in forta.

A reusit sa adune peste 35 la suta din voturile grecilor, in timp ce noua democratie a strans doar 28 de procente din sufragii.

Totusi, Tsipras nu va putea conduce singur, ci va mai avea nevoie de cateva voturi in Parlament. Drept urmare, el a anuntat deja o alianta cu un partid mai mic pentru a putea avea majoritate.

Tsipras a reusit sa castige iar alegerile in Grecia, dupa ce a promis masuri de ajutor pentru populatia vulnerabila.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

De parca n-ar fi fost destul, grecii mai au o problema in afara de cea economica: criza refugiatilor.

Grecia se afla pe harta celor care fug de razboaie si aleg sa vina in Europa. Mii de oameni au intrat pana acum prin insulele din Grecia in incercarea disperata de a ajunge in vestul Europei.

##VIDEO144277##

 

Taguri: