Frauda pe spatele bolnavilor de cancer. Cum reuseau medicii sa insele sistemul sanitar si sa incasese milioane de euro

Autor: S.B. Editor: Silviu Bunea
Actualizat: 27 mar 2017, 20:26

Procurorii DIICOT au ridicat in aceasta dimineata zeci de medici si functionari de la casele de sanatate din Braila si Constanta.

Doctorii eliberau retete compensate fictive si incasau banii decontati de la bugetul de stat. Intrega grupare a fost condusa, atentie, de sotia unui detinut. Autoritatile au estimat prejudiciul la 9 milioane de lei.

Procurorii au descins in forta si au invadat holurile Spitalului Judetean din Constanta si pe cele ale Spitalului de Boli Infectioase. Dupa ore bune petrecute in birouri au iesit insotiti.  Au retinut-o pe asistenta sefa a sectie de Nefrologie din cadul Spitalului Judetean.

Femeia, banuita ca ar fi intermediat accesul catre medicii dispusi sa elibereze retete false, nu a scos niciun cuvant.

Ravasite au fost si birourile Casei Judetene de Asigurari de Sanatate, unde vizate de procurori sunt doua femei cu functii importante:  una- medic sef in cadrul institutiei si  cealalta- inspector de la corpul de control.

Procurorii au rascolit  in doua farmacii, cabinetele mai multor medici de familie si in Spitalul judetean Braila.

Nici de aici nu au plecat cu mana goala. Ci cu mai multe probe si insotiti de seful sectie de Oncologie, Cosmin Boldeanu.  Victime colaterale au fost, insa, bolnavii, de care unii medici au uitat in haosul creat.

Mecanismul afacerii era unul simplu si extrem de profitabil: membrii retelei ar fi scris si decontat retete false pentru medicamente folosite in tratarea unor boli incurabile, cu pret de vanzare ridicat, pe numele unor rude si chiar ale unor copii cu handicap din centrele de plasament.

Totul se facea din fata calculatorului. Introduceau informatii false si apoi ce aveau de facut era sa vina banii decontati de casa nationala de sanatate, care ajungeau in conturile lor.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Incredibil, dar Titi Sgarcitu ar fi fost ajutat sa isi duca mai departe afacerea ilegala chiar de seful puscariei din

Focsani.

Adrian Iacob a si fost, de altfel, saltat de mascati si adus in Capitala. 25 de persoane dau acum explicatii in fata procurorilor, care vor stabili, la final, daca vor cere si arestarea lor.

##VIDEO144309##

 


Numerologul Oana Timofte a vorbit în exclusivitate la „Follow us” despre cum sunt afectate zodiile de eclipsa de lună.