O artista ne invata cum din nimic se poate face arta! Vreme de o jumatate de secol a adunat nimicuri din care a „plamadit” frumuseti

Autor: A.M. Editor: Adelina Minulescu
Actualizat: 27 feb 2017, 17:16

Acum se mandreste cu un castel in miniatura, care adaposteste bibelouri poate unice in lume!

Cine ar fi crezut ca intr-o locuinta veche din Capitala exista un castel in miniatura, unde nu camerele impunatoare sau arhitectura nobila sunt actorii, ci obiectele de arta decorativa, facute prin tehnica bricolajului. Dana Marinescu are 71 de ani si cunoaste talcul comorilor „plamadite” de-a lungul vietii.

In locuinta construita in 1819, stau sute de bibelouri facute cu propriile maini si cu imaginatia ei. Asa alege Dana Marinescu sa se exprime! Nu prin cuvinte, ci prin arta de a face din nimicuri „frumuseti si lucruri noi”.

Pana si un vechi telefon mobil a fost transformat intr-un obiect de arta decorativa de interior. Dana Marinescu vede in fiecare bucata de fier sau sarma frumosul, fiecare cu un farmec aparte.



In castelul in miniatura stau colectii de farfurii traditionale, boluri din lut, chei, ceasuri, magneti, toate stranse inca din perioada adolescentei. Din sufrageria incapatoare pasim in celelalte camere, care ne dezvaluie comorile nepretuite ale Danei Marinescu.
Inclusiv colectia de sticlute de parfumuri.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Pe toate le-a trecut prin lupa imaginatiei si le-a dat farmecul unor decoratiuni unice.

Mai ales daca vorbim de creatia care se odihneste in curtea Danei Marinescu.

Nu putini raman fascinati de obiectele decorative facute de ea si le cumpara din dorinta de a da casei lor izul vremurilor de altadata sau un farmec aparte.

 


În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.