Imprieteneste-te cu banii. Cum sa-ti privesti portofelul cu alti ochi

Editor: Bogdan Mihai Autor: B.M.
Actualizat: 27 feb 2017, 17:58

Bill Gates, fondatorul Microsoft, spunea la un moment dat ca „Daca te-ai nascut sarac, nu este vina ta. Daca mori sarac, este”.

Bunastarea financiara se datoreaza unei mentalitati de om instarit, unui stil de viata responsabil si, evident, unei eficiente in munca si in investitie. Foarte multi psihologi vorbesc despre atitudinea de „victima” si de „om sarac”, care prefera sa dea vina pe faptul ca sunt, intr-un fel sau altul, exploatati de bogati sau ca sunt loviti de soarta, ghinion si multa rautate din partea celor din jur.

Insa totul depinde de tine.

Pentru a te imprieteni cu banii si cu portofelul tau, trebuie sa recurgi la cateva trucuri care ar putea sa ti se para, intr-o prima etapa, foarte amuzante. Insa vei vedea rezultatul!

Nu te feri de investitii


Nu trebuie sa-ti vinzi casa pentru a cumpara actiuni si a plasa banii la bursa. Trebuie sa privesti, insa, fiecare cheltuiala ca pe o investitie si sa-ti stabilesti un buget lunar pe care sa-l utilizezi pentru a-ti inmulti banii.
Spre exemplu, pune deoparte 10% din salariu si gaseste o modalitate de a-i investi.

Iti poti face un mic magazin online, te poti lansa in comertul cu amanuntul sau poti urma cursuri de specialitate intr-un domeniu in care ti-ar placea sa lucrezi peste cativa ani. Asta nu inseamna, insa, ca trebuie sa fii zgarcit, ci trebuie doar sa-ti manageriezi banii cu mai multa intelepciune. In plus, renunta la obsesia pentru „siguranta” si gandeste-te, din ce in ce mai mult, la ideea de „oportunitate”.


Obtine un card bancar

Traim intr-o epoca in care banii cash sunt din ce in ce mai putin folositi. Ai nevoie, astfel, de un card bancar, care iti va oferi mult mai multa flexibilitate, iar tu vei fi sigur ca nu mai uiti niciodata banii acasa. Daca ai, deja, un astfel de card, il poti personaliza. Daca vei pune pe cardul tau una dintre fotografiile tale preferate, te vei imprieteni cu el si nu-ti va mai fi teama sa-l folosesti.


Nu uita ca si vedetele precum Andreea Raicu sau Andreea Banica au folosit carduri personalizate, iar surorile Kim, Khloe şi Kourtney Kardashian au lansat, la un moment dat, un card de credit personalizat, numit Kard Kardashian. Insa nu te panica, deoarece nu este nimic complicat. Spre exemplu, este de ajuns sa aruncam o privire la Banca Transilvania pentru a afla ca obtinerea unui card personalizat cu poza se face in doar cinci pasi simpli si cateva minute.


Apeleaza la trucuri psihologice

Cei mai multi dintre oameni sunt blocati in idei legate de supravietuire: sunt ingrijorati, pusi mereu in garda si foarte atenti la banii pe care-i cheltuiesc. De cealalta parte, oamenii bogati nu gandesc in termeni de „supravietuire”, ci de „abundenta” si cauta, constant, noi posibilitati pentru a prospera.

Mai mult decat atat, studiile legate de independenta financiara demonstreaza ca o persoana trebuie sa puna deoparte intre 20% si 30% din veniturile sale pentru a ajunge in etapa in care nu mai duce grija zilei de maine.
Acest fapt este valabil mai ales in cazul in care banii sunt investiti in mod inteligent, iar persoana respectiva renunta la simplele sperante si trece la fapte.

Alege calitatea, nu cantitatea

O veche zicala spune ca „Sunt prea sarac ca sa cumpar lucruri ieftine”. Pare ilogic la prima vedere, insa nimic nu este mai adevarat! Un lucru de proasta calitate se va deteriora sau chiar strica mult mai repede decat un lucru de buna calitate. Sa facem un mic calcul: daca vei cumpara o pereche de ghete pe care cheltuiesti 500 de lei, ele ar putea rezista cel putin cinci ani.

Insa, daca vei cumpara o pereche de ghete care costa 200 de lei, vei fi fericit daca vor rezista timp de un sezon. In plus, vor fi mai putin confortabile, iar in decurs de cinci ani vei cheltui 1.000 pe ghete de proasta calitate. Esti atat de bogat incat sa arunci 500 de lei in plus pe astfel produse? In plus, aminteste-ti ca si persoanele bogate prefera calitatea, indiferent de situatie si de nevoi.

Foto: pixabay.com

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”