Deconectare totala! Cum poti sa ai un WEEKEND de poveste cu cheltuiala MINIMA?

Editor: Alexandra Dragos
Actualizat: 27 feb 2017, 18:06

Aerul proaspat si culorile captivante ale toamnei sunt cea mai buna invitatie la calatorii si experiente noi. Vremea este perfecta pentru a explora imprejurimile si pentru a te bucura de o natura mai mult decat prietenoasa.

  1. Drumetii pline de aventura la munte

Toamna este un moment prielnic pentru drumetii la munte. Peisajele rurale romanesti explodeaza de culoare, turistii s-au mai rarit, iar insectele sunt ocupate cu a-si gasi adapost pentru iarna. Fie ca te urci in masina sau in tren, drumul se anunta placut, mai ales daca se finalizeaza cu un check-in la o pensiune rustica si ingrijita. Ca orice tip de recreatie, insa, drumetiile presupun anumite riscuri in aceasta perioada: ziua e mai scurta, mai rece iar vremea este schimbatoare.

Instaleaza-ti o aplicatie pe telefon care te tine la curent cu cele mai bruste schimbari atmosferice, incalta-te cu bocancii impermeabili, ia-ti o geaca calduroasa, sandvisuri in rucsac si inconjoara-te de prietenii cei mai veseli. Fiecare weekend poate fi incununat de specificul unei anumite zone montane


2.    Preludiul unei zile romantice la mare

Ma-ntorc la tine iar si iar mare albastra, asa cum spune cantecul, este o fraza care se aude din ce in ce mai des pe buzele tuturor.

Si asta, datorita faptului ca toamna, marea are un aer deosebit de boem. O priveliste impresionanta pe care vara, din cauza zgomotului si a aglomeratiei, o ratezi cu siguranta: valurile care se izbesc de tarm si se preling languros pe nisipul rece si umed, terasele mici si ospatarii mai putin obositi, deci prietenosi, si strigatele pescarusilor care creeaza un cadru idilic. Potrivit pentru o escapada romantica alaturi de cel drag, un weekend la mare toamna trebuie imortalizat: fotografii cat cuprinde si cate un accesoriu cu ancora ca cele de pe watchshop.ro, care sa simbolizeze, pe buna dreptate, inchegarea
relatiei.


3.
In crame miroase a must, nu pierde timpul!

Romania abunda de domenii viticole si podgorii incojurate de peisaje inmarmuritoare iar vinurile romanesti descriu aceste zone de poveste prin culoare, aroma si propria personalitate. Daca nu ai mai vizitat pana acum o crama, afla ca, in strainatate, turismul viticol este practicat de oamenii distinsi si cu stare materiala; in marea diversitate de categorii de turism, cel viticol este aproximativ ca echitatia in randul sporturilor.

Strugurii sunt copti, mustul se stoarce iar nicio experienta nu se compara cu descoperirea farmecului unei crame. Daca nu stii ce destinatie sa alegi, harta zonelor viticole din Romania s-ar putea sa-ti fie de folos.


4.       Festivaluri cu traditie

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Festivalul

toamnei, festivalul placintelor, festialul mustului, e imposibil sa nu-ti fi trecut pe langa ureche macar o invitatie la un festival autentic romanesc. Octombrie este scena deschisa pentru festivaluri iar noi iti recomadam sa le incerci, pe langa cele locale, si pe cele cu traditie in Romania: Targul Laptarilor din Suceava (4 octombrie), Festivalul Borsului Pescaresc din Tulcea (10 octombrie), Festivalul Strugurilor de la Sasar, Maramures (10-11 octombrie) sau Festivalul Castanelor de la Tismana, Gorj.

 

Taguri: