Top 5 lucruri pe care clinicile private le urmaresc atunci cand cauta specialisti din domeniul medical

Editor: Alexandra Dragos
Actualizat: 22 aug 2021, 14:40

In Romania, domeniul medical se afla in continua dezvoltare. Astfel, in trimestrul al doilea al acestui an au fost disponibile peste 6.000 de locuri de munca, fapt care reprezinta o crestere cu 25% fata de acelasi trimestru al anului 2014.

Situatia este similara si in Occident, unde in SUA, spre exemplu, numarul persoanelor angajate in domeniul sanatatii a crescut cu 25% din 2000 pana in 2010, iar trendul continua si in prezent, conform unui studiu realizat de Centrul american pentru Studierea Fortei de Munca in Sanatate.

Insa parcursul candidatilor pana la obtinerea locului de munca dorit este presarat, de cele mai multe ori, cu evaluari din partea angajatorului, care isi doreste sa descopere daca acestia detin calitatile necesare pentru postul la care aspira.

Astfel, candidatii trebuie sa sublinieze care sunt punctele lor forte si de ce sunt ei cele mai potrivite persoane pentru postul respectiv, prin intermediul CV-ului si al interviului de angajare.

Pe ce pun accent angajatorii

Specialistii in Resurse Umane analizeaza diferite calitati ale angajatilor, in functie de specificul posturilor pe care acestia doresc sa le ocupe si de nevoile companiei angajatoare.

Desi caracteristicile analizate pot sa difere de la caz la caz, exista, totusi, cinci criterii identificate de Medijobs, un site de recrutari din domeniul medical,

de care se tine cont in cele mai multe situatii, indiferent daca persoana care a aplicat pentru job doreste sa se angajeze ca asistent medical generalist, medic sau reprezentant medical.

  1. Integritatea profesionala

Integritatea profesionala pare sa fie una dintre pietrele de temelie pe care se bazeaza decizia de a angaja sau nu o anumita persoana pentru un anumit job, iar in domeniul medical, aceasta are legatura cu pacientii si colegii de munca.

Candidatul ideal trebuie sa fie devotat locului de munca si corect cu oamenii cu care interactioneaza, fie ei colegi sau pacienti. In plus, angajatii trebuie sa se identifice cu institutia la care doresc sa lucreze.


2. Dorinta de a deveni mai bun

Cu cat angajatul dovedeste ca vrea sa devina din ce in ce mai bun in munca pe care o depune, cu atat angajatorul va fi mai multumit, deoarece nimeni nu isi doreste sa angajeze un medic sau o asistenta medicala care considera ca stie tot ceea ce tine de domeniul sau si

care va fi in curand depasit de tehnologie.


3. Bune abilitati de comunicare

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Comunicarea eficienta reprezinta cheia unei bune relatii intre medic si pacient si poate fi asul din maneca potentialului angajat in convingerea angajatorului in timpul unui interviu.

Daca are bune abilitati de comunicare, se va face placut cu mare usurinta si, mai important decat atat, va coordona in mod eficient o echipa in atingerea obiectivelor.


4. Flexibilitate

Angajatorii apreciaza candidatii care dovedesc un grad inalt de flexibilitate, deoarece schimbarea locului de munca poate avea efecte negative asupra randamentului, iar primele luni de la angajare presupun un mare efort din partea echipei, care preia, de obicei, o parte din sarcinile noului venit atunci cand il initiaza pe post.




5. Rigoare si organizare profesionala

Nici un angajator nu isi doreste sa angajeze o persoana dezorganizata, deoarece atat medicii, cat si pacientii apreciaza un medic si coleg riguros, ordonat, punctual si care respecta protocolul de lucru.


Vesti bune pentru viitorii angajati

Specialistii Medijobs explica pe site-ul lor cum ar trebui sa se prezinte la un interviu de angajare persoanele care isi doresc sa ocupe un loc de munca in domeniul medical.

In plus, viitorii angajati au parte de inca o veste buna. Agenda Digitala a Uniunii Europene contine planuri concrete de crestere a calitatii ingrijirii medicale a pacientilor, conform informatiilor publicate de Comisia Europeana, fapt ce poate stimula sistemul medical din Romania cu privire la numarul locurilor de munca si la conditiile de lucru ale angajatilor.

 

Foto: pixabay.com

 

Taguri: