Au plecat ai nostri peste mari si tari si unde au gasit un loc mai cald, s-au asezat. Astazi, povestea cersetorilor romani din Barcelona

Autor: S.B. Editor: Silviu Bunea
Actualizat: 24 sep 2020, 16:15

Unii intind mana, altii fac o cantare, fiecare se descurca cum poate.

Mana intinsa care nu spune o poveste nu primeste pomana si, cand mai ai si un instrument cu care sa gadili in ureche strainul, treaba merge si mai bine si buzunarul se umple cat ai zice „Barcelona”.

Cu acordeounul de gat si cu un repertoriu demn de o nunta adevarata, nea Mihai a plecat de la Buzau si si-a facut un rost in peninsula. L-am gasit in fata celebrei catedrale din Barcelona cantand de inima albastra cat il tin plamanii.

Povestea lui incepe ca a multor altor conationali: „Am greutati, am copii, nepoti acasa.”

Nea Mihai are un program bine stabilit si ore fixe dupa care isi imparte ziua- e cand in strada, cand la metrou, in functie de vreme si de fluxul de turisti. In vagonul plin ochi, lautarul ii da zor, cum stie el mai bine, chiar daca nu inteleg o iota din ce zice, turistii par incantati.

Si, uite-asa, mai cu o sarba, mai cu un zambet, mai pica un banut, vorba aceea „familia e mare, remuneratia, dupa buget!”

La doi pasi distanta, o femeie sprijina relaxata un zid, se plange ca paharul se umple greu cu monezi, ea n-are o poveste asa ca nici treaba nu merge.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12

Citește și: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"

Si

nu putini sunt cei care s-au infiintat la poarta Barcelonei cu mana intinsa, si cum ni s-a dus vestea ca suntem prietenosi, am reusit sa-i invatam si pe straini sa vorbesca pe limba noastra. Spre exemplu, francezul din imagini care locuieste pe strazi ne arata cu ce s-a ales el, dupa o lectie de limba romana.

 


Pare că Bianca Giurcă și Patrick vor să treacă la un nou nivel, întrucât și-au imaginat cum le-ar sta ca un cuplu. Tânărul este încrezător că va ajunge să aibă o relație cu frumoasa șatenă. De asemenea, această idee îi surâde și ei.