Zi mare pentru miile de credincioşi veniti să se închine la moaştele Sfintei Parascheva

Autor: S.B. Editor: Silviu Bunea
Actualizat: 27 mar 2017, 20:32

Dincolo de evlavia oamenilor, organizarea a lăsat însă mult de dorit.

Pelerinii spun, cu lacrimi in ochi, ca au înaintat cel mult un metru pe ora spre racla cu moaşte, în vreme ce puţinii politicieni veniţi s-au bagat in fata pana şi la cele sfinte. Patru barbati, dintre care trei preoti, au tinut o femeie lipita de racla cu moaste. Parca era posedata de demoni.

Dupa o noapte de stat in rand si chiar in timp ce iubitul ei se plange ca organizarea n-are niciun niciun Dumnezeu, o fata si-a pierdut cunostinta.

Credinta nu i-a tinut nici de foame, nici de sete.  Ea a vrut cu orice pret sa ajunga la moaste, dar oboseala a rapus-o. In situatia ei, au fost mii de oameni care au vrut sa ajunga la racla. In timp ce ei avansau un metru intr-o ora, politicienii ii ocoleau pe furis, ca s-ajunga mai repede.

Gigi Becali s-a lecuit de meteahna politicienilor: nu s-a bagat in fata, ba din contra, pe la racla a trecut, cum e si corect, dupa Sfanta Liturghie.

In vreme ce semenii lui se ridicau pe varfuri sa vada ceva din slujba, el statea, deoparte, pe scena, si invartea de zor o matanie.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Langa milionar, unde altadata se ingramadeau politicieni ca Victor Ponta, Rovana Plumb si Liviu Dragnea, azi, ar fi fost loc pentru zeci de credinciosi.

Numai ca, de la coada, e greu sa ajungi in fata. Dupa slujba, mii de oameni au plecat pe jos, dupa mirosul de mancare. In corturile primariei, s-a impartit- ca in fiecare an- pomana pentru trup si suflet.

In aproape o saptamana, aproape 200 000 de oameni s-au inchinat la sfintele moaste ale Cuvioasei Parascheva. Dupa ce se va inchina si ultimul venit, racla se va intoarce, la locul ei, in Mitropolia Iasiului.

 


Ștefan și Catinca și-au luat fanii prin surprindere cu ultimele postări din mediul online. Ce se întâmplă cu relația foștilor concurenți din Casa iubirii?