E ingrozitor ce se intampla cand o femeie bea in timpul sarcinii. Drama copiilor care se nasc deja beti

Editor: Silviu Bunea Autor: S.B.
Actualizat: 27 feb 2017, 22:36

Mamele alcoolice, care nu renunta la viciul lor in timpul sarcinii, au sanse foarte mari sa aduca pe lume un copil cu probleme fizice sau psihice.

Intr-o rezervatie de indieni din America, unde alcoolul este interzis, bautura face ravagii printre locuitori, care isi procura alcoolul din orasele invecinate. Femeile nu fac exceptie si continua sa bea si in timpul sarcinii.

Unul din 4 copii din rezervatie se naste cu malformatii fizice si un nivel ridicat de alcool in sange, care provoaca intarzieri de crestere, handicap fizic si retard mintal. Multi sunt hiperactivi sau sufera de tulburari de atentie.



Mark, un baiat care acum are 13 ani, s-a nascut cu o alcoolemie dubla fata de limita legala pentru condus iar un altul, de 9 ani, s-a nascut cu amfetamine si marijuana in sange.

In momentul in care acesti copii devin adulti, ei sunt incapabili sa se integreze social. Donovan, un adolescent de 17 ani a murit dupa ce s-a sufocat singur cu o sfoara in timpul unui jos iar Vincent, care are 24 de ani, dar are intelectul unui baiat de 6 ani.


Bazele dezvoltarii copiilor sunt puse in timpul sarcinii iar o viitoare mama care nu are grija de ea in timpul sarcinii ii pune in pericol toata viata copilului sau.

(Sursa: Daily Mail)

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”