Sufera de o malformatie rara, dar multi spun ca e cel mai simpatic bebelus de pe Facebook!

Editor: Silviu Bunea Autor: S.B.
Actualizat: 27 feb 2017, 22:39

Exista o sansa din 197 de milioane de nasteri ca Eli sa se nasca asa.

Sarcina a decurs normal pentru Brandi McGlathery, din statul american Alabama, pana in ziua in care l-a adus pe lume pe fiul ei, Eli. PE 4 martie 2015, Eli a venit pe lume cu o malformatie destul de grava, care a luat-o prin surprindere pe mama lui: Eli nu avea nas.

Malformatia se numeste arihnie congenitala si au fost inregistrate doar 47 de cazuri pana in prezent. Doctorii care au asistat la nastere nu aveau nici cea mai mica idee despre ce ar trebui sa faca, asa ca l-a dus imediat la cel mai apropiat spital specializat.


Principala problema era ca Eli nu putea sa respire si sa manance in acelasi timp, asa ca  i-au facut o incizie in trahee, pentru a respira pe acolo. Aceasta avea sa fie prima operatie dintr-un lung sir.

Dupa multe cercetari online, parintii bebelusului au descoperit in Irlanda un caz asemanator, al unei fetite care este cu doi ani mai mare ca Eli. Tess a inceput deja un proces de constructie a nasului, care se va termina in adolescenta.
Cu ajutorul unei imprimante 3D, ei ii vor fi inserate sub piele in zona nasului, matrite care vor face ca pielea sa se intina in acea zona. Apoi, in adolescenta, acolo va fi introdusa o proteza permanenta.

Parintii lui Eli sunt fericiti ca au acum o sansa ca bebelusul lor sa duca o viata normala.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”