Cine sunt tinerii care pedaleaza si aduna uleiul din bucatarie aruncat de noi!

Autor: A.M. Editor: Adelina Minulescu
Actualizat: 24 sep 2020, 12:20

Si o fac doar ca sa ne arate ca orice nimic poate fi util la ceva! Mai ales daca acel nimic, in cazul de fata uleiul, lasat la voia intamplarii, distruge incet, dar sigur, natura. Urmeaza o poveste pictata in ulei.

La ora la care aroma cafelei calde se-mprastie printre frunzele ingalbenite de toamna, intr-o curte veche din Bucuresti, unde castanele se-ngramadesc pe jos, doi tineri pun la cale lucruri de care nu i-am fi banuit! Strang uleiul folosit la gatit pentru ca, la final, sa fie reciclat si transformat in combustibil bio.

Un apel scurt le dicteaza traseul. Tigaile cu lichidul vascos in care s-au rumenit cartofii sau carnatii ii asteapta.


Cristi este primul care a ajuns la destinatie. Strange uleiul de aproape un an. Multa lumea deja il cunoaste drept „baiatul cu ulei”.

A ajuns la timp. Doamna Antoaneta iese zambitoare din bloc si-i inmaneaza sticla cu ulei. Se cunosc deja de ceva vreme.
In acelasi timp, intr-un alt colt al Bucurestiului, Laurentiu scapa o tanara domnisoara de povara reziduului toxic ramas in urma mancarurilor pregatite.



Cu totii merg pe teren pentru a-l colecta, pe care apoi il duc la un depozit din inima Capitalei. Aici, uleiul este cantarit, apoi separat in recipiente si trimis spre marile fabrici din Austria sau Germania, care il transforma in combustibil bio. Traseul se schimba in fiecare zi, mai ales ca apar tot mai multe persoane dispuse sa stranga uleiul folosit.

Este povestea celor trei tineri care ne arata ca daca ai un strop de imaginatie si o bicicleta rezistenta, chiar nu exista bariere.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

 

Taguri: