Specialistii de la NASA avertizeaza ca un asteroid de mari dimensiuni se va apropia de Pamant exact de Halloween! Oare se va intampla ceva?

Autor: A.M. Editor: Adelina Minulescu
Actualizat: 27 feb 2017, 23:29

Halloween-ul vine in acesta an, nu doar cu bostani si vrajitoare.

Specialistii de la NASA spun ca un asteroid de mari dimensiuni se va apropia de Pamant la o distanta foarte mica, exact pe 31 octombrie. Daca avem motive de ingrijorare, aflam acum!

Un asteroid care a fost descoperit in urma cu doar trei saptamani i-a pus pe ganduri pe specialistii de la NASA.  Ei au constatat ca acest corp ceresc  se va apropia foarte mult de Terra, pe data de 31 octombrie sau mai bine zis de Halloween. 

 
Cu un diametru de sase ori mai mare decat un stadion, asteroidul  se va apropia de Pamant cu o viteza de peste 125 de mii de kilometri la ora. Potrivit NASA,  obiectul ceresc va ajunge  la o distanta putin mai mare decat cea dintre Terra si Luna.
Cu toate ca asteroidul se apropie atat de mult de planeta noastra, se pare ca nu exista un pericol  adevarat, dupa cum sustin specialistii.

La inceputul lunii octombrie, un asteroid urias s-a intersectat cu orbita Lunii fara sa ne  provoace probleme. In general, un astfel de obiect ceresc este considerat periculos de specialisti, atunci cand se apropie la o distanta  mai mica de 7,4 milioane de kilometri de Terra si are o dimensiune destul de mare.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

In

2013  un meteorit a facut ravagii in muntii Urali din Rusia. Atunci, obiectul ceresc de   28 de ori mai mic decat asteroidul de acum  a intrat in atmosfera  si a provocat pagube materiale si ranirea a  1.600 de persoane.