Iliescu, acuzat in mod oficial de infractiuni contra umanitatii. Magureanu si Athanasie Stanculescu, chemati si ei in fata procurorilor

Autor: S.B. Editor: Silviu Bunea
Actualizat: 27 mar 2017, 20:34

Lovitura cumplita pentru fostul presedinte al Romaniei, in dosarul Mineriadelor.

La mai bine de 25 de ani de la Mineriada din 1990, procurorii pun sub acuzare primele persoane in acest dosar. Chiar fostul presedinte al tarii, Ion Iliescu, a fost primul prezent in fata anchetatorilor. Nimic nu i-a sters zambetul de pe buze, nici macar faptul ca procurorii i-au spus ca este suspect pentru crime impotriva umanitatii.

Calitate de suspect in dosarul Mineriadei are si Virgil Magureanu, fostul sef al SRI in  iunie 90. 

Chemat la Parchet a fost si Victor Athanasie Stanculescu insa, in cazul sau, este nevoie de aviz de la Presedinte pentru inceperea urmaririi penale, deoarece la acel moment, fostul general era ministru.

In 1990, in plina campanie electorala, zeci de mii de oameni s-au strans in Piata Universitatii cerand alegeri libere. Dupa 55 de zile de protest, manifestantii au fost scosi din Piata Universitatii prin violente. Sapte oameni au murit si alti o mie au fost raniti.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

In acest dosar sunt asteptati sa mai dea declaratii si alti generali in rezerva, dar si Miron Cozma, liderul minerilor din acea perioada.

Daca vor fi gasiti vinovati cei implicati risca pana la 25 de ani de inchisoare.