Dupa ecografie, doctorii i-au dat o optiune crunta: sa isi omoare unul dintre copii. Povestea baiatului nascut cu jumatate de inima

Editor: Silviu Bunea Autor: S.B.
Actualizat: 28 feb 2017, 00:07

Rachel si Warwick Grayson au primit vestea ca femeia e insarcinata cu gemeni, dar sarcina e anormala.

La ecografia de 9 saptamani, Rachel si Warwick Grayson au descoperit ca asteapta, de fapt, doi baieti si ca femeia avea o sarcina monocorionica, care se intampla la 1% dintre gemeni, atunci cand fetii se dezvolta in acelasi sac amniotic si in aceeasi placenta. Aceste sarcini sunt foarte riscante deoarece exista riscul unei innodari a cordoanelor ombilicale.

Unul dintre copii, Kohan, avea o problema in plus: anatomia sa era in oglinda fata de cea a fratelui sau Chet, adica stomacul era pe partea opusa si avea probleme cardiace serioase.

Doctorii le-au dat trei recomandari: sa tina sarcina si sa il puna pe Kohan sub medicatie pentru probleme cardiace, sa il avorteze doar pe acesta sau sa duca sarcina la termen si il puna pe Kohan in ingrijire paliativa dupa nastere, pentru a muri.

"Ingrijirea palitativa nu a fost niciodata o optiune pentru noi. Ce parinte ar face asta?", a declarat mama.

Kohan s-a nascut cu trei probleme cardiace si are doar jumatate de inima.
Parintii sai  sunt hotarati sa lupte pentru viata lui si, la doar 5 zile, micutul a trecut prin prima operatie, de indreptarea a stomacului si eliminare a unei parti din intestin.

In cele 105 zile de recuperare, parintii au auzit mereu ca fiul lor nu va supravietui,  dar doctorii s-au inselat. Acu, Kohan se pregateste pentru a doua operatie, care va avea loc in martie.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

 

Taguri:

În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.