92 de ani de cand au ales sa ia calea modernitatii! Turcii sarbatoresc astazi Ziua Republicii

Autor: M.A. Editor: Silviu Bunea
Actualizat: 24 sep 2020, 07:40

Ceremonii impresionante au avut loc la Ankara, dar si la Bucuresti.

29 octombrie 1923. Este ziua in care poporul turc a decis sa faca un pas important spre modernitate. Ia nastere o republica democratica si este ales primul presedinte: Mustafa Kemal Atatürk. Acum, in fiecare an, la Ankara, turcii ii aduc omagii fondatorului Turciei moderne la mausoleul unde acesta isi doarme somnul de veci.

Turcii din Romania sarbatoresc si ei Ziua Republicii. In Bucuresti, festivitatile au inceput cu ceremonia de depunere a coroanelor de flori la bustul lui Ataturk si pastrarea unui moment de reculegere.

Nu sunt uitati nici eroii cazuti in lupta care a dus la victoria Republicii. La cimitirul eroilor turci din Ghencea, membrii comunitatii, alaturi de ambasador, depun in fiecare an, garoafe rosii la mormintele soldatilor.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Iar o zi de sarbatoare nu se poate incheia fara o

petrecere aleasa, cu bucate turcesti.

 


În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.