SUTE de oameni au donat sange la Centrul de Transfuzie Bucuresti, deschis si duminica. UNDE se mai poate dona sange si ce CONDITII trebuie indeplinite

Autor: A.M. Editor: Adelina Minulescu
Actualizat: 24 sep 2020, 06:30

Programul Centrului de Transfuzie Sanguina din Capitala, unde au donat sange sute de persoane, a fost modificat, ca urmare a numarului mare de voluntari care vor sa doneze, astfel unitatea va fi deschisa si duminica, a declarat directorul centrului, Doina Gosa.

"Am deschis Centrul de Transfuzie Sanguina Bucuresti la ora 1.30, cand erau la coada 150 de persoane, iar 120 au donat. De dimineata am dat 300 de bonuri de ordine, iar la coada mai sunt 150 de oameni", a anuntat, la pranz, Doina Gosa, managerul centrului.

Ea a precizat ca, in urma numarului mare de persoane care vor sa doneze sange pentru ranitii in incendiul din clubul Colectiv, s-a decis ca programul centrului sa fie modificat, astfel ca va fi deschis si duminica.



”Am hotarat sa deschidem centrul si duminica, desi initial am spus ca maine unitatea va fi inchisa,” a mentionat Gosa.

Va rog sa ma credeti ca nu m-am asteptat la asa numar mare de donatori, iar numarul lor creste. Luand in calcul si faptul ca a fost deja declarat cod rosu, despre care nici nu am stiut pana acum din cauza volumului mare de lucru, avem obligatia sa mentinem deschisa unitatea", a mai spus Doina Gosa.


Sambata, centrul va fi deschis pana in jurul orei 15.00, la fel si duminica.

”Donarea va continua si in zilele urmatoare”, a mai spus Gosa.

Pana sambata la ora 11.00, aproape 600 de persoane au venit sa doneze sange la Centrul de Transfuzie Sanguina din Capitala, formandu-se o coada de zeci de persoane.

O femeie a spus ca a venit impreuna cu fiica sa si ca gestul lor este unul uman si de solidaritate cu persoanele ranite.


De asemenea, au venit sa doneze sange si mai multi angajati din Ministerul de Interne.( sursa Mediafax)

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

 

Taguri: