Numaram zilele si, odata cu ele, si pe cei care pierd lupta pentru viata in sectiile de terapie intensiva! Toate rugaciunile si sperantele merg acum catre tinerii aflati in stare critica

Autor: A.M. Editor: Adelina Minulescu
Actualizat: 28 feb 2017, 00:35

De ajutorul nostru vor avea nevoie si dupa ce vor iesi, cu zambetul pe buze, pe usa spitalului. Sa aiba putere toti tinerii raniti si sa lupte pentru viata lor!

Sunt ...32 de morti, astazi, dupa ce una dintre tinerele grav ranite, internata la spitalul Sfantul Pantelimon, s-a stins in aceasta dimineata! Medicii fac tot ce este omeneste posibil, pentru cei 135 de tineri, care sunt raniti, dintre care 88 sunt in stare grava!

Andreea Chiriac avea 28 de ani si era printre cei cinci pacienti care, dupa incendiul din Clubul Colectiv, a fost dusa, in stare grava, la Spitalul „Sfantul Pantelimon”.

Avea arsuri pe aproximativ 50 la suta din suprafata corpului! Dupa 3 zile de chin, inima ei a incetat sa mai bata!

Lupta este continua pentru tinerii raniti, care sunt in spitale, si pentru medicii care nu au dormit de zile intregi, in incercarile disperate de a-i salva.

De pe patul de spital, basistul formatiei Monarchy, Marian Leustean, isi aminteste: Marian nu va uita niciodata mainile care l-au scos din iad: „Am incercat sa ajung cat mai repede la iesire, dupa ce s-au deschis usile, doua maini salvatoare, nu stiu ale cui, m-au tras din infern.

Aveam 1 metru si ceva pana la iesire si nu puteam sa ma misc. Daca nu era el, nu eram nici eu azi.”

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Asa gandesc, cu siguranta, multi dintre cei care sunt constienti pe patul de spital! Situatia ranitilor se schimba

de la ora la alta! Multi sunt externati, iar pentru altii lupta continua! Medicii vor sa ne dea vesti bune, dar sunt realisti si prezinta intotdeauna situatia reala din unitatile lor.

Seful sectiei de Terapie Intensiva de la Spitalul Militar a dat, astazi, o veste buna si o speranta in plus pentru raniti!
Urmatoarele 3 saptamani raman, insa, critice pentru ei! Metabolismul este accentuat, imunitatea este foarte scazuta, iar riscul de infectii, pe langa alte complicatii, este foarte mare.

Lupta continua pentru viata si la Spitalul Universitar, unde astazi au venit zeci de jandarmi sa doneze sange!
La Spitalul de Arsi, medicii au primit astazi flori, in semn de respect si de multumire.

Toate rugaciunile si sperantele noastre merg acum catre tinerii raniti! De ajutorul nostru vor avea nevoie si dupa ce vor iesi, cu zambetul pe buze, pe usa spitalului. Sa aiba putere toti tinerii raniti si sa lupte pentru viata lor!