Cei trei patroni ai clubului groazei asteapta din clipa in clipa ca judecatorii sa le hotarasca soarta

Editor: Adelina Minulescu Autor: A.M.
Actualizat: 24 sep 2020, 04:15

n acest moment al anchetei, Costin Mincu, Alin Anastasescu si Paul Gancea sunt considerati principalii vinovati. Dar nu sunt singurii!

Dupa o noapte petrecuta in arest, Costin Mincu a facut astazi prima declaratie despre de tragedia din clubul sau. Cateva cuvinte postate de avocatul sau: „Sunt impietrit de durerea din mine si din jurul meu. Am pierdut colegi si prieteni dragi in noaptea care ne-a indoliat pe toti. Altii se zbat la margine de viata, pe paturi de spitale. Sunt cu ei, cu toti, in gand in fiecare clipa de acum si pana cand voi inchide ochii.”

Si in fata presei, Mincu a plecat capul, dar a pastrat tacerea. La fel au facut si colegii sai din conducerea clubului.
Iadul din clubul Colectiv a fost analizat de criminalisti, procurori si experti in incendii.

Sunt patronii clubului singurii vinovati? Artistii care au concertat in Colectiv spun ca acest club era o capcana a mortii!
Alin Dinca a sustinut un concert in clubul mortii.

Autorizatia semnata pe proprie raspundere de unul dintre actionari vorbeste de 80 de locuri pe scaune. Realitate e alta, sustin artistii.

Patronii pareau sa stie ce riscuri sunt. N-au luat, insa, masuri, ci au gasit o solutie pentru a scapa de raspundere in cazul unei tragedii. Procurorii spun ca actionarii „au incurajat si permis accesul unui numar de persoane mult peste limita admisa a clubului, in conditiile in care spatiul nu era prevazut cu mai multe cai de evacuare, precum si desfasurarea unui spectacol pirotehnic...

in conditiile amenajarilor interioare improprii unor astfel de activitati, caracterizate prin existenta unor materiale usor inflamabile, montate cu incalcarea dispoziaiilor legale si pentru evitarea costurilor suplimentare”.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Trupa care a concertat in noaptea tragediei a incheiat un contract cu proprietarii clubului.

Practic, li se cerea sa aduca un numar cat mai mare de spectatori, intr-un spatiu prea  mic!

Reprezentantii pompierilor spun ca nu au facut niciun control in Colectiv pentru ca nu stiau ca acolo se desfasoara activitati care implica un numar mare de persoane. Si asta pentru ca patronii ar fi mintit asupra numarului de locuri din club, tocmai pentru a evita necesitatea unei autorizatii de la pompieri.

(…)Pentru ca astfel de altare sa nu mai fie niciodata ridicate in Romania este nevoie de o schimbare. Uneori, schimbarea vine si de la noi. Iar pompierii din Bucuresti va cer ajutorul: daca ati in fost in baruri, in restaurante, in cluburi, nici nu mai conteaza, in locuri unde ati simtit ca viata va este pusa in pericol trimiteti-le un e-mail, in care sa le spuneti numele acelei locatii.

Poate asa se vor inchide. De altfel, e si o prima masura luata in discutie, astazi, la Guvern.