EXPLOZIE in Brasov! Fabrica de paine a sarit in aer. 10 persoane se aflau la munca!

Autor: S.B. Editor: Silviu Bunea
Actualizat: 27 mar 2017, 20:40

La aproape o saptamana de la tragedia de la Colectiv, o alta explozie a indoliat o familie.

O alta tragedie a zguduit aseara Romania. Un barbat a murit si 5 persoane sunt grav ranite ca urmare a unei explozii la o fabrica de paine din Brasov. La o saptamana de la producerea dezastrului din clubul Colectiv, flacarile si-au cerut, din nou, tributul. O seara aparent banala s-a transformat in cateva minute intr-un adevarat cosmar. Pe stadionul din Brasov se disputa un  meci dintre doua echipe din  liga a doua de fotbal.

Suflul exploziei a fost atat de puternic, incat au ajuns bucati din cladire dar si cioburi la aproximativ 150 de metri. Un zgomot infernal, urmat de o flacara inalta cat trei etaje, a declansat groaza in moara fabricii de paine. 11 oameni erau inauntru, si doar cinci dintre ei au reusit sa fuga la timp, din calea prapadului. Pentru sase dintre angajati destinul a ales altceva.

Doar pe cinci dintre raniti au reusit salvatorii sa-i scoata la timp.

Unul dintre ei are acasa 11 copii. Despre un alt angajat, un barbat de 31 de ani, nu se mai stia nimic. Abia dupa ce pompierii au fost convinsi ca moara nu mai sta ca pe un butoiu de pulbere, gata sa sara in aer, au putut intra dupa el. Si l-au gasit, cazut de la 15 metri inaltime, intr-un put. In ciuda arsurilor puternice, inca traia. Din pacate, s-a stins la scurt timp, in mainile medicilor.


La spital a ajuns si unul dintre pompieri, ranit in timpul misiunii de salvare. Flacarile au fost surprinse de camerele video in timpul unui meci de fotbal. Jocul a fost norocul ranitilor, pentru ca echipajele de pompieri, care erau la stadion, au ajuns intr-o clipa la locul dezastrului.

Un fost angajat al fabricii vine cu o teorie inspaimantatoare: „fiecare muncitor improvizeaza.
Faina, in primul rand, este furnizata catre sectorul de productie prin inalta presiune. In situatia in care e o mica greseala, provoaca explozia. Mai legau cu cate un sac, conducta, furtunul.”


Nu stim cat adevar este in afirmatia barbatului. De aseara si pana acum, niciun reprezentant al fabricii nu a putut fi contactat pentru un punct de vedere.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”