Colectiv nu e singurul club care functiona dispretuindu-si clientii. Fabricile abandonate, preferatele investitorilor

Autor: S.B. Editor: Silviu Bunea
Actualizat: 27 mar 2017, 20:40

In goana dupa profit, unii patroni uita sa mai investeasca in masuri de siguranta.

Tragedia de la clubul Colectiv pune sub semnul intrebarii activitatea mai multor cluburi din tara noastra. Clubul Colectiv nu este singurul care a functionat intr-o fosta fabrica dezafectata sau in baza unei declaratii pe proprie raspundere. De ce au mers pe burta cluburile si nu si-au luat masuri de preventie?, Intrebare e valabila pentru multi.

Dorinta de a face profit cat mai mare, cu investitii minime, poate insemna la un moment dat diferenta dintre viata si moarte.

In incinta unei foste fabrici de sosete functioneaza alte doua cluburi unde se tin concerte si se strang sute de oameni la sfarsit de saptamana. Chiar daca functioneaza tot pe baza unei declaratii pe „proprie raspundere”, patronii si-au luat destule masuri de precautie pentru cei care le calca pragul.

In locul buretelui de antifonare folosit in clubul Colectiv,  unde si-au pierdut viata zeci de tineri, au folosit un material special rezistent la foc.

Ramane  un mare semn de intrebare. Cine este repsonsabil pentru buna functionare a unui club?

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

„Aceste norme, aceste legi nu sunt neaparat cunoscute publicului larg si nici patronilor.

Ele trebuiesc, oarecum, impuse. Se impun printr-un certificat de urbanism in care se cer niste documentatii DTAC se cer niste proiecte. ”

Daca primaria trebuia sa impuna aceste autorizatii sau patronii isi asuma toata responsabilitatea, ramane sa aflam dupa rezultatele anchetei.