Se apropie Black Friday! Iti aducem ghidul complet pentru a-ti cumpara tot ce ti-ai propus

Autor: S.B. Editor: Silviu Bunea
Actualizat: 27 mar 2017, 20:41

Cum sa facem cu adevarat economii, aflam din rubrica stirilor Kanal D „Cat te costa?”

Promotiile de Black Friday debuteza in Romania incepand cu 20 noiembrie. 27 este insa ziua oficiala in care preturile sunt taiate din radacini. Suna interesant, nu? Unele produse vor fi mai ieftine chiar si cu 80 de procente. La fel de bine, daca nu deschidem ochii, s-ar putea ca afacerea sa fie, de fapt, o teapa.

Cei mai multi romani vaneaza promotiile de Black Friday in mediul online.

Din fata calculatorului e mai comod si mai simplu. In primul rand, ar fi indicat sa va ganditi din timp la produsele pe care vreti sa le cumparati. In acest fel, puteti urmari evolutia pretului in saptamanile premergatoare reducerilor de Black Friday. Pretul de Black Friday trebuie sa fie mai mic decat cel afisat in aceasta perioada.

"Clientul nostru, stapanul nostru!" Aceasta e regula care ar trebui sa functioneze magazinele virtuale.

Nu-i complicat sa vedem cum au fost tratati alti clienti. Comparati pretul aceluiasi produs pe site-uri diferite. Inainte de a decide, verificati toate caracteristicile.

In cazul in care comerciantul nu specifica pe site acest termen de 14 zile, atunci perioada de returnare se prelungeste, conform legii, cu inca 12 luni. Pentru a profita de aceste reguli e nevoie de informatii. Un consumator informat e unul care nu pierde bani, simplu, nu?

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Promotiile

din perioada urmatoare functioneaza dupa reguli simple. Una dintre ele este cea a bunului simt. Daca o oferta suna prea bine, atunci, mai mult ca sigur e o problema la mijloc. Reduceri de 80 de procente sau chiar mai mult pot fi aplicate la un numar redus de produse care se epuizeaza foarte repede. O simpla momeala pentru a atrage clientii pe site-ul respectiv. La fel de bine, ar putea fi vorba de un pret umflat chiar inainte de Black Friday.

Anul trecut, 3168 de reclamatii au fost inregistrate de cei de la Protectia Consumatorilor in legatura cu neregulile din comertul online. Inspectorii au aplicat amenzi de 467 de mii de lei.

Doar de Black Friday 2014 au fost depuse 130 de plangeri. Cele mai frecvente probleme: „neconcordanta intre preturile afisate pe site-uri, in sensul in care nu reprezinta pretul cel mai mic, caracteristici, termenul de livrare a produsului respectiv.”

Printre alte nereguli, comerciantii nu au anuntat momentul in care debuteaza oficial reducerile, iar comenzile au fost anulate fara explicatii. Nu uitati si un alt aspect important: Black Friday nu inseamna reduceri doar la electronice si electrocasnice, comerciantii de haine, carti sau cosmetice organizeaza si ei promotii.

 


În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.