Vedetele sunt mereu in pas cu moda. Ce trenduri de design interior vor face legea in 2016

Editor: Alexandra Dragos
Actualizat: 28 feb 2017, 01:23

Vedetele sunt mereu in pas cu moda, indiferent daca vorbim despre cea vestimentara sau despre modul in care isi amenajeaza locuintele. Celebritatile colaboreaza mereu cu cei mai buni designeri, iar modul in care isi amenajeaza casele pare desprins din filmele si serialele tale preferate.

2016 va veni la pachet cu o serie de noi tendinte de design interior, insa nu trebuie sa castigi mii de euro pe luna pentru a avea o casa ca in filme. Trebuie doar sa fii o persoana practica si sa apreciezi stilul si frumusetea unei locuinte frumos amenajate.

Iata cum vor arata cele mai frumoase locuinte in 2016:

Parchetul inspirat de natura

Din ce in ce mai multi proprietari de locuinte aleg parchetul laminat care seamana foarte mult ca aspect cu lemnul brut, proaspat taiat.

Trendul se va mentine si in 2016. Dupa cum vedem la arabesque.ro, pe piata exista foarte multe astfel de modele de parchet. In plus, daca vrei sa renovezi sau sa redecorezi casa, alege intai parchetul si asorteaza mobila in functie de optiunea ta privind design-ul podelelor. Iti va fi mult mai usor sa creezi in interiorul locuintei atmosfera pe care ti-o doresti.2

Natura isi face loc in casele oamenilor

De la decorarea apartamentelor cu plante de interior, pana la transformarea curtilor si gradinilor in adevarate jungle, oamenii sunt din ce

in ce mai preocupati de prezenta naturii in fiecare colt al existentei lor. In 2016, din ce in ce mai multe persoane vor cumpara mobila care se potriveste atat in interiorul casei, cat si in gradina. In plus, camerele vor deveni mai verzi si mai pline de viata, iar „jungla de beton” din marile orase va avea un mare dusman: oazele de verdeata din interiorul caselor.

Decoratiunile interioare vintage castiga teren

Obiectele artizanale vintage sau cele cu motive traditionale si locale se vor afla la mare cautare in 2016, conform macalawright.com.

Astfel de obiecte ofera autenticitate incaperilor in care sunt amplasate si par sa le sopteasca musafirilor povesti frumoase si de demult. Insa nu aglomera locuinta cu decoratiuni, pentru a nu genera senzatia de sufocare.

Geometria fluida este la mare cautare

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Designerii de interior se asteapta

ca din ce in ce mai multi proprietari de locuinte sa aleaga patternuri geometrice care sugereaza o miscare fluida in redecorarea caselor. Cimentul si lemnul vor juca un rol semnificativ, indiferent daca vorbim despre podele, despre o mica fantana arteziana in curte sau despre elementele de mobilier.

Sustenabilitatea a devenit o preocupare la nivel mondial

2016 va fi marcat si de tendinta proprietarilor de locuinte de a utiliza pentru redecorarea caselor diferite materiale sustenabile.

Sustenabilitatea a devenit o moda care castiga teren la nivel mondial, iar reciclarea, reinventarea, schimbarea rolului unor obiecte sau reutilizarea lor reprezinta un adevarat ghid de achizitie pentru tot mai multe persoane care doresc sa-si renoveze si redecoreze casele.

 

Foto: pixabay.com