Teroarea din Franta s-a mutat si in Germania! La Hanovra au aparut indicii ca s-ar urmari detonarea unor bombe pe stadion

Autor: A.M. Editor: Adelina Minulescu
Actualizat: 23 sep 2020, 20:50

Agentii de securitate au intervenit in forta, iar stadionul nu a fost singurul loc evacuat!

Nationala de fotbal a Germaniei se afla in drum spre Arena din Hanovra, aseara, in momentul in care a aflat ca meciul amical cu Olanda a fost amanat. Panica a inceput cu aproximativ 90 de minute inainte de ora meciului, dupa ce pe stadion s-a gasit un obiect suspect. Arena a fost evacuata. Spectatorilor li s-a cerut sa paraseasca rapid stadionul, iar cancelarul german, Angela Merkel, si vicecancelarul Sigmar Gabriel, aflati in drum spre stadion, au fost intorsi din drum si escortati de agentii de securitate.



Presa germana scria ca a fost gasit explozibil intr-o ambulanta de langa stadion. De cealalta parte, seful Politiei din Hanovra spunea ca „a avut dovezi concrete ca cineva intentiona sa detoneze un dispozitiv exploziv la stadion”.
Capacitatea stadionului din Hanovra este de aproximativ 50.000 de persoane.


Nu doar Arena a fost evacuata, ci si o sala de concerte din acelasi oras, unde avea loc un concert, o sala cu o capacitate de 14.000
de persoane. De asemenea, traficul metroului a fost intrerupt, iar in gara din Hanovra politistii au  blocat circulatia, dupa ce au gasit un colet suspect.

Pana la urma, coletul suspect de pe stadion s-a dovedit a fi o valiza goala. Ministrul german de Interne a anuntat ca nu s-au gasit explozibili in apropierea stadionului si nu au fost persoane retinute. Aproximativ 800 de politisti fusesera mobilizati la amicalul Germania-Olanda, desi in mod normal sunt prezenti 200 de agenti pentru un astfel de eveniment.

Echipa Germaniei se afla in Franta vineri, cand au avut loc atacurile teroriste de la Paris. Nationala germana a disputat un meci amical cu selectionata franceza pe Stade de France, in timpul jocului fiind doua atacuri sinucigase in exteriorul arenei.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

 

Taguri:

Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.