Sarlota de casa. Un desert delicios ca la bunica acasa!

Editor: Alexandra Dragos
Actualizat: 23 sep 2020, 19:20

Sarlota, pe vremuri, era echivalentul la budinca din plic de azi, dar fara chimicale. Bunica, super-vedeta in bucatarie facea sarlota din ingredientele pe care le avea in casa, si castronasele umplute cu o crema fina de ciocolata erau micul meu rasfat. Bunica le completa cu limbi de pisica, frisca facuta in casa, nuci rumenite, boabe de cirese din dulceata.

Retetea de sarlota este o alternativa normala la plicul cu chimicale.

Sarlota de casa are putin zahar, mult lapte, oua fierte si pudra de cacao si este perfecta pentru o gustare, dar si pentru  cina sau desert la masa de pranz.

 

Ciocolata de casa

Ingrediente:

Un litru de lapte

Trei-patru linguri de zahar

Patru oua intregi

Doua linguri de faina (sau o lingura cu varf de amidon de cartof)

Trei linguri cu varf de cacao sau pudra de

roscove

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Vanilie, coaja de lamaie

50 de grame de unt.

 

Preparare:

→ Amesteca intr-un vas care poate sta pe foc, ouale intregi cu zaharul.

Amesteca bine pana se dizolva zaharul.

→ Adauga faina sau pudra de amidon si pudra de cacao sau pudra de roscove. Este bine sa le cerni. Amesteca bine cu un tel pana ce totul devine uniform si fin.

→ Adauga mirodeniile si jumatate din laptele caldut.

→ Pune amestecul pe foc mic. Amesteca incontinuu. Cand incepe sa se ingroase adauga si restul de lapte.

→ Lasa sarlota sa se lege, pana la densitatea care iti place, dar tine cont ca rece o sa fie de doua ori mai tare.

Citeste aici continuarea!

 

Taguri: