7 lucruri pe care le fac doar oamenii de succes. Ce le lipseste, de fapt, persoanelor mediocre

Editor: Bogdan Mihai Autor: B.M.
Actualizat: 14 iul 2022, 03:35

Multi dintre noi privim in jur si simtim, uneori, invidia pentru oamenii de care succesul pare sa se fi lipit pentru totdeauna.

Acestia stiu ce trebuie sa faca in cele mai dificile situatii, in timp ce pe noi par sa ne copleseasca chiar si cele mai marunte probleme din viata de zi cu zi.

Sunt mai inteligenti? Mai norocosi? S-au nascut sub semnul succesului? Raspunsul este simplu: nu. Succesul nu tine de coeficientul de inteligenta sau de banii pe care i-ai mostenit de la parinti. Cu toate acestea, exista cateva lucruri pe care le fac oamenii de succes si care ii diferentiaza de persoanele mediocre:

1.

Desi risca, cunt precauti si cauta cele mai eficiente solutii

Oamenii de succes sunt cei care impaca riscul si precautia si cauta intotdeauna cele mai eficiente solutii. Fara sa se piarda in calcule interminabile, persoanele care reusesc in ceea ce isi propun asaza intotdeauna intr-o balanta imaginara plusurile si minusurile oricarei decizii si, mai mult decat atat, iau in calcul potentialele beneficii ale fiecarei hotarari.

2.
Sunt eficienti atunci cand fac cumparaturi


Oamenii de succes cauta intotdeauna un raport optim calitate/pret si adora obiectele multifuntionale. Spre exemplu, ei nu o sa compere niciodata doar o imprimanta, ci o sa achizitioneze o imprimanta cu scanner, la care o sa adauge cartuse compatibile, mai ales ca in mediul online se gasesc o sumedenie de astfel de produse aflate la dispozitia potentialilor cumparatori, dupa cum vedem pe cartuseria.ro.

3.
Citesc foarte mult


Oamenii de succes citesc foarte mult si petrec cel putin o ora pe zi in compania cartilor. Cititul ii ajuta sa invete din greselile altora si ofera noi perspective pentru rezolvarea potentialelor probleme. Spre exemplu, Bill Gates, cel mai bogat om din lume, citeste cel putin o ora in fiecare zi.

4. Se trezesc devreme

O veche zicala romaneasca spune ca „cine se scoala de dimineata departe ajunge”.
Nimic mai adevarat! Capacitatea de concentrare in primele ore ale diminetii este mai ridicata decat in restul zilei, iar satisfactia de a duce la bun sfarsit o mare parte din treburile zilnice pana la ora la care altii abia se dezmortesc este nemasurata.

5. Practica un sport


Oamenii de succes sunt indragostiti de miscare. Sportul ii ajuta sa-si construiasca si apoi sa-si pastreze tonusul muscular.
Sportul are efecte pozitive asupra activitatii cerebrale, diminueaza stresul si imbunatateste memoria. In plus, studiile au aratat ca activitatile sportive stimuleaza creativitatea si mareste cu cel putin doua ore perioada de randament maxim la locul de munca.

6. Evita distragerile in timpul programului de munca


Daca verifici un email sau casuta de chat timp de un singur minut in timpul programului de lucru, timpul pe care il pierzi efectiv este de cel putin 10 minute, din cauza deconcentrarii.
Oamenii de succes stiu acest lucru si nu se lasa deturnati de la scopul pentru care au deschis PC-ul. Unii dintre ei verifica mesajele primite pe retelele de socializare doar in pauza de masa si seara, inainte de culcare.

7. Muncesc din greu

Cand admiram oamenii de succes, vedem doar realizarile lor si modul in care se descurca in cele mai dificile situatii, dar nu stim ca, de fapt, in spatele succesului se ascund mii de ora de munca asidua. Oamenii de succes nu chiulesc niciodata de la propriile ambitii. Putem gasi intotdeauna scurtaturi pentru a ne atinge scopurile, insa nu vom putea niciodata sa ajungem acolo unde vrem sa fim daca nu muncim din greu.

Foto: pixabay.com

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

 

Taguri:

Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.