La doar 12 ani, i-au gasit o forma grava de cancer si au vrut sa ii taie piciorul, apoi au incercat ceva nemaiauzit! Cum arata fata care are glezna pusa in locul genunchiului

Editor: Silviu Bunea Autor: S.B.
Actualizat: 23 sep 2020, 14:40

Tanara e fericita ca poate face sport in continuare.

Grace Bunke este o americanca de 12 ani din statul Georgia, a fost diagnosticata, anul trecut, cu osteocarcinom, o forma rara si agresiva de cancer osos. Initial, parintii au crezut ca are rotula dislocata, dar durerile nu treceau cu fizioterapie, asa ca un doctor i-a recomandat sa faca o biopsie. Analiza le-a relevat cruntul adevar.

In septrembrie 2014, fetita a fost pusa in fata unei alegeri dificile: taierea osului si reconstructia folosind un implant metalic, amputarea piciorului de deasupra genunchiului sau rotatioplastia.



Rotatioplastia este procedura prin care o parte dintr-un membru e indepartata si bucata ramasa e rotita la 180 de grade si reatasata. De obicei, glezna devine incheietura genunchiului.

Grace a ales rotatioplastia si, in timpul unei interventii chirurgicale de 10 ore doctorii i-au indepartat genunchiul care era afectat de cancer, apoi i-a atasat, in locul lui, glezna.

Dupa operatie, Grace a avut nevoie de 12 sesiuni de chimioterapie, operatii la plamani, fizioterapie si a invatat, din nou, sa mearga.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”