Cine-a mai pomenit ca un rege sa coboare din jiltul sau aurit tocmai in bucatarie, ba chiar sa si gateasca pentru supusi? Ei bine, Dorin Cioaba e deja renumit pentru delicatesele pregatite, mai ales in prag de sarbatori.
Cu boneta bine asezata pe varful capului si cu manecile suflecate, s-a apucat de treaba. Abia il zareai printre atatea ligheane pline cu carne, mai multe ca-ntr-o macelarie cu pretentii.
Dupa ce si-a ales pe spranceana, doi porci bine crescuti in batatura, Dorin cioaba a transat problema in bucatarie. Apoi, s-a pus pe calcule: 700 de kilograme, cei doi grasuni, plus alte cateva sute de kilograme de carne cumparate, in total, o tona de carne! Asta da bandaret de record! Uriasul preparat va astampara foamea intregii satre: adica, vreo 400 de persoane.
Dar, pana sa „explodeze” in farfurie, bandaretul urias va trece prin focul cuptorului si prin sabie.
Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul
Vreme de doua zile, rulada va sta la scurs, apoi va fi pusa la afumat, pana la Craciun.
In total, 20 de astfel de bombe calorice vor iesi din mainile regelui si-ale ajutoarelor de nadejde. Vor sta la loc de cinste, alaturi de jamboane si de carnati.