Forfota mare la palatul lui Dorin Cioaba.  Regele si supusii s-au apucat sa gateasca o specialitate cum alta nu-i!

Autor: A.M. Editor: Adelina Minulescu
Actualizat: 23 sep 2020, 12:10

Este vorba despre un preparat traditional romanesc din carne de porc, mare cat sa hraneasca o armata.

Cine-a mai pomenit ca un rege sa coboare din jiltul sau aurit  tocmai in bucatarie, ba chiar sa si gateasca pentru supusi? Ei bine, Dorin Cioaba e deja renumit pentru delicatesele pregatite, mai ales in prag de sarbatori.

Cu boneta bine asezata pe varful capului si cu manecile suflecate, s-a apucat de treaba.  Abia il zareai printre atatea ligheane pline cu carne, mai multe ca-ntr-o macelarie cu pretentii.

Dupa ce si-a ales pe spranceana, doi porci bine crescuti in batatura, Dorin cioaba a transat problema in bucatarie. Apoi, s-a pus pe calcule: 700 de kilograme, cei doi grasuni, plus alte cateva sute de kilograme de carne cumparate, in total, o tona de carne! Asta da bandaret de record!  Uriasul preparat va astampara foamea intregii satre: adica, vreo 400 de persoane.
Dar, pana sa „explodeze” in farfurie, bandaretul urias va trece prin focul cuptorului si prin sabie.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Vreme de doua zile, rulada va sta la scurs, apoi va fi pusa la afumat, pana la Craciun.

In total, 20 de astfel de bombe calorice vor iesi din mainile regelui si-ale ajutoarelor de nadejde.  Vor sta la loc de cinste, alaturi de jamboane si de carnati.

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.