Surpriza in Franta. Rezultatele exit-pollurilor dau drept castigatoare a primului tur al alegerilor regionale din Franta formatiunea de Extrema Dreapta

Autor: A.M. Editor: Adelina Minulescu
Actualizat: 23 sep 2020, 10:55

Frontul National pare sa fie noul partid preferat de francezi, dupa atentatele teroriste care au zguduit Parisul.

Primul tur al alegerilor organizate ieri in Franta a oferit surprize! Extrema Dreapta condusa de Marine Le Pen s-a clasat pe locul intai in 6 din cele 13 regiuni ale Frantei, cu 30 la suta din voturile alegatorilor. Asta arata primele rezultate ale exit-pollurilor.

Frontul Naţional a devansat categoric Partidul republican al lui Nicolas Sarkozy, care a obtinut mai putin de 25 la suta din voturile francezilor, dar si pe socialistii presedintelui François Hollande, care au obtinut putin peste 18 la suta.

Se contureaza, asadar, o victorie a celei vazute de multi drept doamna de fier a Frantei.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Marine Le Pen este cunoscuta pentru politica sa impotriva imigratiei.

Ea s-a declarat ferm impotriva primirii refugiatilor si vrea sa refaca "unitatea nationala a Frantei". Duminica viitoare va avea loc al doilea tur al alegerilor regionale, care sunt considerate un test pentru partidele politice inaintea prezidentialelor din 2017.

 

Taguri: