Intrara oltenii in ISIS! Cum a ajuns un adolescent din Craiova sa le faca propaganda teroristilor islamisti din Siria

Autor: S.B. Editor: Silviu Bunea
Actualizat: 23 sep 2020, 09:20

Bunicul sau recunoaste ca tanarul si-ar fi schimbat religia, dar spune ca nu stia cu ce se ocupa pe internet.

La ora sase dimineata, procurorii DIICOT au descins in locuinta in care tanarul locuieste cu mama si bunicul sau. Bunicul tanarului spune ca nu si-a dat seama ca lucrurile sunt atat de grave. Nu a vazut nimic neobisnuit, credea ca tanarul mergea la biserica si atat. Nu stia ce face acolo, insa stia ca adolescentul abia astepta sa implineasca 18 ani pentru a pleca.

Procurorii spun ca elevul ar fi postat sistematic pe retelele de socializare materiale video cu mesaje de amenintare, mesaje de sustinere a organizatiilor teroriste si filmulete cu decapitari ale ostaticilor.

De altfel, reprezentantii Serviciului Roman de Informatii au declarat pentru Agerpres ca stiau despre autoradicalizarea tanarului si au informat autoritatile competente.

Toti cei care il cunosc pe baiat au ramas cu gura cascata cand au vazut mascatii la poarta lui. Vecinii si rudele spun ca era un copil foarte cuminte si respectuos, chiar daca a crescut fara tata.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Anchetatorii

au perchezitionat locuinta tanarului in aceasta dimineata si au ridicat documente, materiale de propaganda si sisteme informatice. Adolescentul a fost adus la Bucuresti pentru declaratii. Ramane de vazut ce masuri vor dispune procurorii impotriva tanarului dupa audieri.

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.