Dezvaluiri socante in cazul adolescentului din Craiova, audiat si retinut pentru propaganda jihadista

Autor: A.M. Editor: Adelina Minulescu
Actualizat: 23 sep 2020, 08:55

Anchetatorii au dat publicitatii continutul contului sau de socializare, inainte de a fi spart de hackeri, unde tanarul cauta sa atraga noi adepti.

Intreaga pagina de socializare a tanarului era incarcata de mesaje extremiste. Timp de cativa ani, tanarul se documentase foarte bine cu privire la doctrina jihadista si invatase o multime de lucruri.

Nu putine erau postarile baiatului in care  acesta povestea despre bombe, despre lucrurile de care are nevoie pentru a le fabrica, ba chiar dadea si lectii despre cum sa fie construite.

La doar 17 ani, baiatul a ales sa adere la organizatia Statul Islamic si incepuse sa afiseze acest lucru chiar si in public: se imbraca conform musulmanilor si purta simbolul jihadistilor pe haine.



Orice alaturare cu credinta crestina si cu societatea din care facea parte ii provocau oroare tanarului extremist. Intr-una dintre postarile sale, foloseste cuvinte dure la adresa celor care nu ii impartasesc crezul.

Baiatul nu s-a sfiit sa-l critice intr-un mod foarte acid si pe presedintele tarii: „Klaus Iohannis, prin aderarea la coalitia ce lupta impotriva Statului Islamic este responsabil de sangele iudeilor, crestinilor si musulmanilor ce sunt ucisi pe nedrept din pricina bombardamentelor voastre.”


Rudele tanarului habar nu aveau de noile preocupari ale baiatului. Stiau ca convertise la credinta musulmana si ca frecventa mereu moscheea, insa nu s-au gandit niciun moment ca inclinatiile tanarului mergeau mult mai departe decat atat. Intr-un alt mesaj de pe site-ul de socializare, adolescentul a facut o dezvaluire dramatica, ce arata radicalizarea sa: „Fagadui solemn sa ucid si sa fiu ucis pe calea lui Allah”.

Cand procurorii au dat ieri dimineata navala in casa baiatului, intreaga familie a fost socata. Tanarul locuia cu mama si cu bunicul sau, iar vestea retinerii lui a cazut ca un traznet asupra lor.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Bunicul tanarului recunoaste ca nepotul sau abia astepta sa treaca de majorat pentru a

pleca din tara. Procurorii il vor duce pe adolescent la o expertiza psihiatrica, in speranta ca vor afla mai multe despre considerentele care au dus la acest tip de comportament. De-a lungul timpului, tanarul s-a radicalizat total. Daca la inceput incerca prin orice mijoloace sa ia legatura in mediul online cu membri ai ISIS, ulterior, baiatul si-a insusit blogul unuia dintre teroristii ucisi in timpul unor actiuni. Si-a luat, de asemenea, un nume musulman si a inceput sa posteze tot felul de mesaje in limba araba, precum si clipuri cu decapitari facute de membrii organizatiei teroriste.

 


Numerologul Oana Timofte a vorbit în exclusivitate la „Follow us” despre cum sunt afectate zodiile de eclipsa de lună.