Una dintre cele mai apetisante retete de paine este painea cu usturoi. Nu o sa ai cea mai placuta respiratie dupa ce o mananci, dar, la cat e de buna, cui ii pasa de asta? Multi spun ca e Raiul servit pe farfurie.
Majoritatea oamenilor obisnuiesc sa cumpere painea cu usturoi de la magazin, insa reteta urmatoare te va covinge ca e mult mai delicioasa daca o prepari tu, acasa, si o mananci proaspata.
Pentru a prepara compozitia pe care o vei pune in interiorul painii, amesteca 120 de grame de unt, la temperatura camerei cu doua lingurite cu usuroi pisat si cu o mana de patrunjel proaspat.
Apoi, ia o franzela mare si cresteaz-o usor inclinat, cu crestaturile la 2 centimetri distanta. ai grija sa nu tai painea pana jos, si doar pe o treime din grosimea ei. Cand a terminat, cresteaza painea si pe directia opusa, urmand sa rezulte o structura de romburi.
Introdu compozitia de unt cu usuroi intre romburile de paine, apoi adauga acolo cateva bucati de cascaval sau alta branza. Baga paine in cuptor, la 200 de grade, timp de cinci minute, apoi sauvreaza acest preparat delicios!
Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?