Grupul extremist "64 de Comitate" a fost decapitat! Zoltan Soci, liderul gruparii, a fost arestat preventiv

Autor: S.B. Editor: Silviu Bunea
Actualizat: 22 sep 2020, 22:40

Barbatul este acuzat de procurorii DIICOT ca ar fi pus la cale un atentat cu materiale explozive.

Zoltan Soci, presedinte al miscarii radicale maghiare din Tinutul Secuiesc, ar fi complicele lui Istvan Beke, retinut pe 1 Decembrie, mai spun procurorii. Promotor al sloganului" Tinutul Secuiesc nu e Romania!", le-a trasat membrilor celulei Tg. Secuiesc a HVIM sarcina de a monta dispozitive explozive improvizate, spunand ca "fara sange nu se poate”. (Sursa: Referat DIICOT)

Procurorii spun ca el ar fi complicele lui Beke Istavan, cel care ar fi pus la cale un atentat cu materiale explozive dejucat chiar de ziua nationala.

Barbatul ii instruise pe cei din grupare sa nu fie niciunul prezent in ziua atentatului in Targu Secuiesc, asa ca, dupa sedinta din 10 octombrie, cand le-a spus membrilor gruparii ce au de facut, a plecat din tara si s-a intors pe 20 decembrie.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Dupa arestarea lui

Beke Istavan a luat legatura cu familia acestuia pentru a se asigura ca nimeni nu i va lua urma. Procurorii DIICOT l-au capturat chiar in casa concubinei. De la perchezitii, anchetatorii au ridicat carti si manifeste. Printre ele se afla si juramantul miscarii de tineret.: „ma angajez sa respect traditiile si legile Regatului Maghiar(…)voi persecuta tradatorii, necredinciosii si dusmanii, ii distrug in razboi pana cand isi vor primi pedeapsa.”

 

Taguri:

În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.