A luat coaja de portocala si a stors-o intr-o flacara de lumanare! Pare o prostie, dar efectul e neasteptat. Stiai asta?

Editor: Silviu Bunea Autor: S.B.
Actualizat: 28 feb 2017, 03:07

Uleiul aromat din coaja portocalei face parte din mecanismul de aparare al fructului.

ATENTIE, daca vreti sa incercati acest experiment, folositi o flacara mica, de exemplu o lumanare si tineti in apropiere o galeata cu apa.

Aprinde lumanarea si pune-o undeva unde poate sta singura. CUrata o portocala. Ia o bucata de coaja si impatureste-o cu suprafata portocalie spre exterior, apoi strage-o intre degete. Un jet de lichid parfumat va iesi din coaja. Ai grija sa indrepti jetul direct catre flacara, din lateral, nu de sus sau de jos, altfel risti sa te ranesti.



Lichidul face parte din mecanismul de aparare al portocalei, care vrea sa se asigure ca va fi mancata de un animal de talie mare, care ii va duce semintele cat mai departe. Insectele sau mucegaiurile nu pot face asta, asa ca si-a dezvoltat un mecanism de protectie impotriva lor.

Imediat sub piele, portocala are mici pungi cu un ulei care omoara insectele. Acest ulei este inflamabil, asa ca atunci cand intra in contact cu o flacara, arde instantaneu:

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

 

 


În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.